Noves propostes culturals per gaudir-les online

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell torna a oferir un ampli ventall de suggeriments per passar el confinament culturalment actius.
23-03-2020

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ofereix una pila de propostes que es poden trobar a través de les xarxes socials amb l'objectiu de passar aquest confinament culturalment actius, ni que sigui com a espectador.

La tria que s'ha fet avui és la següent:

A l'enllaç del Liceu hi ha accés gratuït a una selecció de títols d'òpera i espectacles familiars. L'Orquestra Filharmònica de Berlín també se solidaritza amb els confinats, per això a la seva web es poden veure i escolar diversos concerts.

Pel que a la música moderna continua el Cuarentena Fest, a més a més, es pot visitar a instagram mantita fest, festival esperanzah, #yomequedoencasafestival, #vidaathome  També s'anima als urgellencs i urgellenques a sortir al balcó a cantar o oferir al veïnat alguna proposta cultural.

Respecte pel que fa a teatre podeu seguir #TeatreAlSofà que enllaça a moltes obres que les companyies han volgut compartir durant el confinament. Per exemple Fairfly, una comèdia social de la companyia La Calòrica.

D'altra banda, Jordi Casanovas ha promogut la relació d'autors i actors amb la iniciativa #coronavirusplays, on uns escriuen monòlegs i altres els interpreten.

Una altra proposta que es pot aprofitar avui dilluns és que la Sagrada Família malgrat està tancada a l'accés al públic per fer-hi una visita, es pot visitar de manera virtual.

Finalment una proposta creativa al Centre de Cultura Contemporània de Vic han fet un llistat de 14 activitats familiars i divertides per fer a casa.

Des de l'Àrea de Cultura es vol remarcar que "els artistes han de viure de la seva feina. La gratuïtat hauria de ser un fet totalment excepcional. Hem d'estar agraïts i aprofitar tanta generositat, però quan passi tot això, si us plau, ompliu sales de concerts, teatres, cinemes, llibreries i museus".