Obertes les preinscripcions per realitzar pràctiques professionals a Europa

Fins al 31 de gener de 2018, els i les joves de la Seu i comarca poden presentar les seves sol·licituds a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, on hi trobaran tota la informació sobre el programa TLN MOBILICAT.
04-12-2017

Fins al 31 de gener de 2018, els i les joves de la Seu d’Urgell i comarca poden presentar a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell les seves sol·licituds per realitzar pràctiques professionals a Europa a través del programa TLN MOBILICAT.

Aquest programa, impulsat pel Departament de Treball, Afers socials i Famílies dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del programa de Garantia Juvenil, facilita que els i les joves de 18 a 29 anys que no treballen ni estudien puguin fer pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, en estats membres de la Unió Europa per un període de 2 a 5 mesos.  

4 places per fer pràctiques a Itàlia o Alemanya

Val a dir que a la demarcació de Lleida TLN MOBILICAT està gestionat per Enfoc, l’àrea de serveis formatius de l’Associació Alba que enguany facilita a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell fins a 4 places per a joves de l’Alt Urgell puguin optar a desenvolupar les seves pràctiques professionals a Itàlia o Alemanya.

TLN MOBILICAT té com a objectiu facilitar la inserció laboral dels i les joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions.

El programa pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació de qualitat. Consta de dues etapes diferenciades, una formació prèvia a l’estada (Febrer-Abril) i la pròpia estada a l’estranger (Abril-Juliol). El programa està finançat al 100% pel FSE i cobreix les despeses que els i les joves puguin tenir durant la realització del mateix.

Requisits

El requisits per accedir a aquest programa són: tenir entre 18 i 29 anys i estar a l’atur; estar inscrit al programa Garantia Juvenil; haver acabat estudis de grau mitjà, superior o universitari o que els hagin deixat a mitges; sense experiència laboral en l’àmbit dels estudis cursats (no es té en consideració una experiència laboral inferior a tres mesos); tenir una formació bàsica d’idiomes; i ser Demandant d’Ocupació (DONO).

Per a més informació, cal adreçar-se adreçar a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell o bé escriure a garantiajuvenil@ccau.cat