Òpera amb la Netrebko, cançons amb Paula Peso, autoguia de la Fundació Tàpies, 'llibreries obertes' i cinema, ofertes de #culturaLASEUonline

Avui dimarts 7 d'abril, Dia Mundial de la Salut, commemorem-lo més que mai amb totes aquestes propostes culturals.
07-04-2020

Bon dia, gris per fora, confinats i enclaustrades,

Avui és dilluns 7 d'abril, Dia Mundial de la Salut. Esperem!

Paula Peso és una cantant sorgida del Taller de Músics que acaba de treure el seu primer disc. Aquí un videoclip i aquí el seu disc a Spotify.

El cuarentena fest, que va començar com un concert virtual de músics alternatius del panorama estatal, va passar la setmana passada per Argentina i ara ja passa per Uruguai. Si voleu conèixer la música emergent d'aquests països podeu visitar el web i l'arxiu.

Per cert, avui podeu veure l'Aida de Verdi amb Ana Netrebko al web del MET. Aquesta setmana encara oferiran Falstaff, Parsifal, Romeo i Julieta...

La Fundació Antoni Tàpies ofereix accés a l'audioguia d'exposicions sobre l'artista. Heu de clicar on hi diu “audioguia de les exposicions”. Potser ens farà ganes d'anar-hi quan es pugui.

També el CCCB ofereix els seus arxius. Aquí teniu una estimulant videoconferència, tot just iniciat el confinament, amb el neurobiòleg vegetal Stefano Mancuso. Recordeu activar els sots títols al youtube!

La suspensió dels actes de Sant Jordi ja és un fet. Les editorials ajornen la publicació i campanyes de promoció d'algunes edicions. La campanya “llibreries obertes”, treballa perquè seguim fent comandes als nostres llibreters de capçalera per ajudar-los a mantenir els negocis. Només cal seguir les instruccions.

Per als qui no tinguin plataformes de pagament, RTVE i TVC tenen algunes pel·lícules a les quals han participat en el seu web, accés fàcil i gratuït. Com per exemple la multipremiada Blancanieves, de Pablo Berger.

Recordeu sempre, estimats usuaris, que els artistes han de viure de la seva feina. La gratuïtat hauria de ser un fet totalment excepcional. Hem d'estar agraïts i aprofitar tanta generositat, però quan passi tot això, si us plau, ompliu sales de concerts, teatres, cinemes, llibreries i museus.

Salut a dojo!