Passejada-taller de descoberta de la natura i visita a l’exposició ‘Natura de l’Alt Urgell’ de l’Espai Ermengol

L’activitat ‘El Parc del Cadí-Moixeró ple de vida’ tindrà lloc aquest pròxim divendres 27 de setembre a les 17.30 hores. Inscripció gratuïta.
23-09-2019

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell acollirà aquest pròxim divendres 27 de setembre l’activitat gratuïta ‘El Parc del Cadí-Moixeró ple de vida’ que consistirà en una passejada-taller de descoberta de la natura i visita a l’exposició ‘Natura de l’Alt Urgell: patrimoni i recurs’.

Aquesta activitat, que s’adreça al públic infantil, té com a objectius bàsics promoure els valors patrimonials (naturals i culturals) d’aquest espai natural protegit i la necessitat de la seva conservació; exposar la necessitat de gestió i protecció dels recursos naturals i paisatgístics; i educar en la complexitat del medi natural, entenent els espais naturals protegits com a elements relacionats entre si, amb la resta del territori i amb la població que hi viu.

L’activitat consistirà en una part teòrica i una part pràctica. En primer lloc els i les participants, acompanyats d’una educadora ambiental, visitaran un entorn de la Seu amb vegetació per donar a conèixer in situ que hi ha diferents ambients a la natura, i que tenim a tocar de casa. Amb l’experiència assolida es retornarà a l’Espai Ermengol per esbrinar secrets del Parc Natural del Cadí-Moixeró i les seves característiques que fan que tingui una gran biodiversitat i que per això calgui preservar-lo. Per aconseguir-ho es farà a través de l’audiovisual al món de la flora i fauna que és difícil de trobar en directe.

Seguidament es visitarà l’exposició “Natura de l’Alt Urgell: patrimoni i recurs” de l’Espai Ermengol, on es podrà descobrir què més amaguen aquests espais naturals protegits que ocupen gairebé la meitat de la superfície de la nostra comarca.

Aquesta activitat que es realitza en col·laboració amb l’Espai Ermengol-Museu de la ciutat i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell s’emmarca dins l’oferta d’IPROJECTA, l’empresa adjudicatària de la contractació pública d’assistència tècnica pel servei d’informació i d’educació ambiental al Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Per prendre part en aquesta activitat cal fer inscripció prèvia (gratuïta) al centre del parc natural, a Bagà, trucant 938244151.