Presentació dels Jocs Special Olympics 2018 al Palau de la Generalitat de Catalunya

La Seu d’Urgell i Andorra la Vella acolliran entre el 4 i el 7 d’octubre 1.500 esportistes en un dels esdeveniments d’àmbit internacional més importants per als competidors amb discapacitat intel·lectual.
18-09-2018

La sala Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya a Barcelona ha acollit aquest dimarts al vespre la presentació dels Jocs Special Olympics 2018 La Seu d’Urgell-Andorra la Vella, en un acte encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, i que ha comptat amb la presència de l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, i de la cònsol major, Conxita Marsol. 

“Millor és qui ho intenta”, és el lema dels Jocs 2018, donat a conèixer pel president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, que destaca la importància de “creure en un mateix” i que valora les persones que prenen consciència de les pors i les capacitats per poder encarar projectes i superar obstacles. TV3 estrenarà els propers dies un espot emotiu que compta amb la participació del conegut ex-futbolista del FC Barcelona, Carles Puyol. 

Una de les novetats més importants dels Jocs Special Olympics 2018 és que serà el primer cop que se celebraran entre dos països. Les dues seus que acolliran l’esdeveniment seran la Seu d’Urgell i Andorra la Vella. La capital alturgellenca acollirà les competicions de les sis disciplines esportives restants: bàsquet, ciclisme, hoquei, tennis, petanca i el programa anomenat Young Athletes. L’alcalde, Albert Batalla, ha subratllat que esport i solidaritat són els elements que expliquen la vocació per acollir els Jocs i el llegat que en deixaran.

De la seva banda, la capital andorrana acollirà 900 esportistes que competiran en 8 de les 14 disciplines esportives: atletisme, futbol sala, natació, gimnàstica, bàdminton, tennis taula, judo i handbol. Per la seva part, la cònsol major, Conxita Marsol, ha posat l’accent en l’experiència que suposarà per Andorra la Vella acollir uns Jocs que permeten fer visible l’esport inclusiu i acostar-lo a la ciutadania.

Els Jocs Special Olympics són un dels esdeveniments d’àmbit internacional més importants per als esportistes amb discapacitat intel·lectual. Només se celebren un cop cada 4 anys i enguany arriben a l’onzena edició. Aquest octubre hi participaran 1.500 esportistes vinguts d’arreu del món. A banda de les delegacions espanyoles i l'andorrana, els Jocs comptaran amb la participació de 13 països més. 

La benvinguda a l’acte d’avui ha anat a càrrec del secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i ha finalitzat amb el suport institucional del president català, Quim Torra. Durant aquest esdeveniment, que ha comptat amb un nombrós públic representant dels esportistes, organitzadors i voluntaris, la presidenta de la Federació ACELL (Federació Catalana d'Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual), Marina Gómez, ha lloat el paper del voluntariat que, com en cada edició, serà imprescindible per la celebració dels Jocs. En poc temps ha estat possible reunir més de 600 voluntaris, fet que demostra el gran compromís solidari de la societat. 

La cloenda s’ha tancat amb els ulls posats al dijous 20 de setembre, dia en què es donarà el tret de sortida al recorregut de la torxa olímpica amb una gran festa a la ciutat de Barcelona. La torxa recorrerà tot el territori català fins arribar el dia 3 d’octubre a la Seu d’Urgell, i el dia 4 a Andorra la Vella, on se celebrarà l’acte d’inauguració dels Jocs Special Olympics 2018.  

Per a més informació: www.jocsspecial.cat