Presentada la Copa del Món de Canoe Eslàlom de la Seu d'Urgell

La competició, que agruparà l’elit del piragüisme mundial d’aigües braves, se celebrarà del 10 al 12 de juny. La cita esportiva comptarà amb un total de 340 participacions de 47 països d’arreu del món. Aquesta temporada, a més, es disputarà una nova competició oficial: l’Eslàlom Cross en aigües braves.
06-06-2016

Del 10 al 12 de juny, el Parc del Segre de la Seu d’Urgell acollirà, un any més, l’elit del piragüisme mundial d'aigües braves. Enguany serà testimoni de la segona competició de la Copa del Món de Canoe Eslàlom d’aquesta temporada 2016, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida.
Aquest dilluns 6 de juny, s’ha presentat la prova a la mateixa corporació lleidatana, en una roda de premsa en què han intervingut l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, el President de la Diputació de Lleida i representant del CCE a Lleida, Joan Segura, el President de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Ignasi Rosell, i la palista catalana Núria Vilarrubla, Campiona d’Europa en C1 al 2016.
El diputat Antoni Navinés ha afirmat que la Diputació està al costat de l’esport acompanyant els esportistes lleidatans que ens representen, com també dóna suport als campionats que s’organitzen arreu del  territori.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha explicat que cada any s’introdueixen novetats en aquesta copa del món per atraure els països a que vinguin a competir. Aquest any, s’han batut rècords, ja que s’hi han inscrits 48 països i 340 participants.

Joan Segura, representant territorial de l’esport a Lleida, ha destacat que aquesta Copa del Món és una mostra de tot el treball realitzat per la Seu d’Urgell durant anys gràcies a l’aposta feta per l’esport, en concret, pel piragüisme.

El president de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Ignasi Rosell, ha posat en valor l’esport femení, destacant que la presència catalana en la competició és femenina.

El gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, ha agraït l’esforç i la feina feta pels més de 300 voluntaris perquè aquest campionat sigui tot un èxit.

340 participacions de 47 països
Està previst que la Copa del Món reuneixi un total de 340 participacions de 47 països d’arreu del món, els quals competiran en set disciplines de canoa i caiac, dos més que la temporada anterior amb la incorporació de la nova modalitat: l’Eslàlom Cross en aigües braves masculí i femení.

L’equip espanyol de la RFEP, que enguany estarà integrat per 14 palistes, competirà a casa amb la màxima motivació. La palista Núria Vilarrubla, campiona d’Europa en C1 al 2016, ha afirmat que tots tenen moltes esperances d’aconseguir bons resultats per l’equip i lluitaran per aconseguir-ho.

Finalment, els organitzadors han declarat que la Federació Internacional de Piragüisme vol promocionar noves modalitats. En aquest proper campionat a la Seu d’Urgell, es disputarà una competició de slalom cross en aigüesbraves.

Programa de la competició 2016

Del 6 al 9 de juny

Entrenaments oficials per grups

Dimecres, 8 de juny

Reunió de caps d'equip

Dijous, 9 de juny

Verificació oficial de l'equipament de la competició

Demostració i aprovació del recorregut de semifinal i final

Reunió d'àrbitres

Demostració i aprovació del recorregut de la classificatòria

Assaig tècnic per a àrbitres, auxiliars i voluntaris

Cerimònia d'inauguració

Divendres, 10 de juny

Classificatòria: C1H, C1D, K1H, K1D i C2H

Dissabte, 11 de juny

Semifinal de C1H, C1D i K1H 

Final de C1H, C1D i K1H

Lliurament de medalles

Classificatòria Eslàlom Cross K1H i K1D

Diumenge, 12 de juny

Semifinal de K1D i C2H

Final de K1D i C2H

Lliurament de medalles

Eslàlom Cross 1/8 final, 1/4 final, semifinal i final

Lliurament de medalles