Realitzades 210 entrevistes en el workshop ocupacional entre 80 demandants de feina i 14 empreses de la comarca i d’Andorra

A més, en els córners informatius relacionats amb el món laboral s’hi ha realitzat 75 contactes.
10-10-2019

La cinquena edició del Workshop Ocupacional realitzada durant tot el matí d’avui al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d’Urgell s’hi han realitzat un total de 210 entrevistes entre les 80 persones demandants de feina i les 14 empreses que s’han donat cita en aquesta iniciativa organitzada conjuntament per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Oficina Jove de la comarca. 

De les 14 empreses participants, 7 són del Principat d’Andorra (Caldea, Viladomat, Pyrénées, Perfumeria Júlia, Adecco, Temporal Quality i TAG SYSTEMS), 6 són de l’Alt Urgell (Aduanas Gallart, Aduanas Fornesa, Portal Música Management, Taurus, Mercadona i Tallers Ribalaiga) i 1 del Pallars Sobirà (Casa Rural Peret de Peretó).

Aquestes 14 empreses cercaven diversos perfils professionals del món l’hostaleria i wellness, comerç i vendes, recepcionistes, manteniment, administratius, enginyers, community manager, màrqueting, tècnics de llum i so i informàtica, entre d’altres.  

Paral·lelament a aquest workshop ocupacional s’ha comptat novament amb la presència de diversos córners informatius relacionats amb el món laboral on s’hi ha realitzat 75 contactes. En aquests córners hi ha participat el Servei d’Immigració del Govern d’Andorra que ha atès a 40 persones que s’han informat sobre les autoritzacions i tràmits que calen per treballar al Principat; el Projecte Odisseu, programa que afavoreix el retorn i la inserció laboral de joves al món rural, que ha atès a 15 persones; i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, que ha informat sobre diferents programes i iniciatives relacionades amb el món laboral, a 20 persones més.

Benvinguda institucional i presentació de les empreses

El Workshop ocupacional s’ha iniciat amb un acte de benvinguda institucional que ha anat a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, la directora de l’Oficina del Servei d’Ocupació (SOC) de la Generalitat de Catalunya, Elisa Farré, i la tècnica del Servei d’Immigració d’Andorra, Rosa Ma Call.

La benvinguda ha continuat amb la presentació, una per una, de les 14 empreses participants per donar a conèixer el sector econòmic que pertanyen, així com el perfil de professionals que cercaven.

En la seva intervenció, l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha remarcat que després de les quatre edicions del workshop ocupacional celebrades a la capital alturgellenca “s’ha demostrat que és una iniciativa positiva, tant per les persones demandants de feina com per les empreses que hi han participat”. L’alcalde urgellenc ha afegit al respecte que “de les moltíssimes entrevistes realitzades en surten contractes laborals, dels quals la majoria s’acaben consolidant en contractes fixos”.

Fàbrega també ha subratllat la importància de tenir a prop el mercat laboral que ofereix el Principat d’Andorra, on hi ha empreses que necessiten omplir diferents perfils professionals.

Resultats de les edicions anteriors

Edicions consecutives

Empreses participants

Participants

Entrevistes individuals breus

Informacions als córners informatius

Contractes laborals formalitzats

3

19

326

1341

370

54