Segona recollida de burilles pels carrers de la Seu d’Urgell

El pròxim dimecres 11 de març, a les 5 de la tarda, des de la font del passeig Joan Brudieu. Els organitzadors fan una crida a la participació de voluntaris.
05-03-2020

El pròxim dimecres 11 de març tindrà lloc la 2a recollida de burilles del terra dels carrers de la Seu d’Urgell, sota el lema ‘Tot allò que entra a les clavegueres pot acabar al mar’. L’acció s’iniciarà a les 5 de la tarda des de la font del passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca.

Els impulsors d’aquesta campanya fan una crida a la participació de voluntaris per poder realitzar aquesta acció amb la que es vol aconseguir tenir una ciutat més neta i alhora conscienciar del risc de contaminació que comporta pel medi ambient llençar cigarretes a terra. Cal recordar que aquesta acció incívica fa que les burilles entrin per les clavegueres, arriben als rius i poden acabar al mar.

En aquest sentit, des de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es vol recordar a les persones fumadores que les papereres de la nostra ciutat disposen d’uns apagadors de burilles que permet llençar-les amb seguretat a l’interior de les mateixes papereres.

Cal recordar que la primera recollida de burilles un total de 15 voluntaris i voluntàries van plegar en tan sols una hora un total de 7.500 burilles.

Els organitzadors d’aquesta acció són la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet,  Ajuntament de la Seu d’Urgell, i els grups de suport de Facebook ‘Ets de la Seu si...’ i ‘Per una Catalunya neta’.