Sessió de constitució del nou Ajuntament de la Seu d'Urgell

Demà dissabte 15 de juny, a les 5 de la tarda, a la sala d'actes de l'edifici consistorial.
14-06-2019

Aquest dissabte, 15 de juny, a les 17:00 h, la sala de plens de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell acollirà la sessió de constitució del nou Ajuntament, sorgit dels resultats de les eleccions del passat 26 de maig. La sessió es podrà seguir en directe per Internet a través de la www.laseu.cat

La sessió plenària començarà amb la constitució de la mesa d'edat, integrada pels regidors electes de major i menor edat, Àngel Rúbio i Bernat Lavaquiol, respectivament. Tot seguit tindrà lloc la constitució de la Corporació, on els 17 electes prendran possessió, amb el jurament o la promesa del càrrec i se'ls lliurarà la medalla de regidors de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Una vegada constituïda la corporació, els regidors escolliran l'alcalde o alcaldessa mitjançant el sistema de votació secreta. resultarà escollit el candidat o candidata que obtingui la majoria absoluta en la primera votació; i si no s'assoleix aquesta majoria, serà elegit el regidor que encapçala la llista més votada en les passes eleccions.

Tot seguit, l'alcalde o alcaldessa acceptarà el càrrec mitjançant jurament o promesa, i rebrà el bastó d'alcalde. A continuació intervindran els portaveus de les diferents formacions polítiques.

Finalment l'alcalde recordarà que, com és costum es lliurarà la medalla de regidor de l'Ajuntament als regidors que deixen la corporació en aquest mandat, i es clourà la sessió plenària.