Sor Lucía Caram farà una xerrada a la Seu d’Urgell per presentar el projecte solidari contra la pobresa infantil “Invulnerables”

El pròxim dimarts 6 de març, a les 20 hores, a la sala Sant Domènec. A la vegada, quedarà instal·lada l’exposició ‘Tot és possible’ d’#Invulnerables, que es podrà visitar al centre cultural de Les Monges del 7 al 16 de març.
27-02-2018

La monja i activista social, Sor Lucía Caram, realitzarà el pròxim dimarts 6 de març, a les vuit del vespre, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, una conferència per sensibilitzar i donar més detalls sobre el programa “Invulnerables”.  

Aquest projecte solidari, que es porta a terme en diferents ciutats de Catalunya, té com a objectiu principal lluitar contra la pobresa i l’exclusió social de les famílies, però, sobretot dels infants. 

La xerrada de Caram, organitzada per les Regidories de Solidaritat i Cooperació i de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, anirà acompanyada de l’exposició de fotografies #InvulnerablesTot és possible’ que en trobarà situada a l’absis de la mateixa sala Sant Domènec. Aquesta mostra també es podrà visitar del 7 al 16 de març al vestíbul del centre cultural Les Monges de la nostra ciutat.

El somni dels infants

‘Tot és possible’ és un recull d’imatges fotogràfiques dels fotògrafs Sunsi Albets, Joan Locubiche, Víctor López i Rubén Quintas que mostren els somnis d’infants en situació de vulnerabilitat que són beneficiaris del programa impulsat per les Fundació FC Barcelona, l’Obra social La Caixa, la Fundació Rosa Oriol i la Generalitat de Catalunya.

Lluita contra la vulnerabilitat

#Invulnerables és un programa pilot que es dirigeix als infants i les seves famílies que viuen en un context de màxima vulnerabilitat. Aquesta intervenció vol donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, tot oferint acompanyament i suport integral a la família, així com orientació a pares i mares promovent la igualtat d’oportunitats.

Per portar-lo a terme, s’han triat vuit territoris d’acord amb l’equilibri territorial i en funció dels resultats dels indicadors territorials del risc de pobresa i exclusió social: indicadors de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia. Els territoris seleccionats són: Manresa, Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, Manresa, el Vendrell, Tortosa, Salt i el barri de la Mariola, a Lleida.