Teatre, dansa, ràdio, música, arts i cinema per gaudir d'un altre cap de setmana de confinament

Propostes que es fa arribar #culturaLASEUonline per distreure'ns a través de la cultura.
03-04-2020

Avui divendres 3 d'abril, és el 22è dia de confinament.

Deia Pascal que “la desgràcia de l'home és deguda a la seva incapacitat d'estar-se tranquil a la seva habitació sense fer res”. Al nostre món estem habituats a rebre estímuls permanents, sense deixar lloc a l'avorriment. I cal recordar que l'avorriment és clau per al pensament i la creativitat. Tenim una oportunitat!

Però així i tot, us procurem inspiració:

Teatre:

El Pavón teatro Kamikaze penja al web el seu primer espectacle “La función por hacer” (guanyadora de 7 premis Max) i moltes altres coses relacionades amb el teatre.

Dansa:

L'Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya ofereix aquest catàleg de vídeos gravats per diferents companyies. Molt interessant!

Ràdio:

Aquests són també bons dies per recuperar bona amistat amb la ràdio. Fins i tot els podcasts de programes ja emesos. Els dissabtes a Ràdio 3 fan el programa Mundo Babel. Si podeu aguantar un pelet de xerrameca, us volem recomanar l'edició del dia 1 de febrer dedicat als boleros i a Fredesvinda Garcia. També aquest altre programa, específicament pensat en temps de virus.

Música:

Potser ja l'heu vist. Neil Young ha publicat un parell de gravacions casolanes vora del foc (fireside sessions I i II), a casa seva. A la seva web hi ha altres coses interessants.

Per cert, molt més a prop: avui estrenen el seu primer disc els pirinencs ALIENA.

Lectura:

La revista enderrock del mes d'abril està descarregable al seu web.

Poesia:

El dia 20 de confinament, ahir 2 d'abril, la poeta de guàrdia va ser la Teresa Colom. Cada dia un poeta.

Arts:

El Guggenheim de Bilbao, com tants d'altres, aprofiten per divulgar l'art des de les xarxes. Una mostra és aquest vídeo sobre la “Mama” de Louise Bourgeois.

Cinema:

Puckcinema, la caravana de cinema, el cinema més petit del món, va carregada dels millors curtmetratges d'animació. Com aquest conill i cérvol, una obra mestra. N'hi ha moltes altres.

Recordeu sempre, estimats usuaris, que els artistes han de viure de la seva feina. La gratuïtat hauria de ser un fet totalment excepcional. Hem d'estar agraïts i aprofitar tanta generositat, però quan passi tot això, si us plau, ompliu sales de concerts, teatres, cinemes, llibreries i museus.

Bon cap de setmana i salut a dojo!