Teresa Colom presenta a la Seu d’Urgell la seva primera novel·la, ‘Consciència’

El pròxim dimarts 19 de novembre, a les 20 hores, a la sala la Immaculada. Entrada lliure.
15-11-2019

El pròxim dimarts 19 de novembre, la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell acollirà la presentació de ‘Consciència’, primera novel·la de la poeta i escriptora nascuda a la capital alturgellenca Teresa Colom.

L’acte comptarà amb la conducció de Climent Miró, historiador urgellenc, que donarà pas a la intervenció de la pròpia escriptora que explicarà el contingut de la seva primera novel·la que ha estat definida com “una impactant història futurista sobre la possibilitat de la vida virtual”.   

Sinopsi de Consciència

Blade runner, Jo, robot, 2001... La ciència-ficció ha tractat sovint si les màquines es poden tornar humanes. Però què passa quan la ment d’un ésser humà és transferida a una màquina?

En un món on la humanitat s’ha hagut de reorganitzar per sobreviure després d’una catàstrofe ecològica, comprar la immortalitat és possible, traspassant en morir la consciència de la persona a un sistema informàtic. Laura Verns decideix que, un cop morta, tindrà una d’aquestes “vides de continuació” per temps indefinit, als sistemes d’una de les empreses que ofereixen el servei. Però vint anys després del seu decés físic, alguna cosa amenaça la seva vida virtual i ha d’investigar en els seus records per
descobrir què és.

Teresa Colom crea un món futur extraordinàriament convincent i persuasiu. I la indagació a què es veu abocada Laura Verns qüestiona la natura mateixa de la humanitat i d’allò que anomenem vida.