Trobada de final de curs dels participants del projecte intergeneracional ‘Ens escrivim’

38 parelles de padrins i joves urgellencs s'han conegut personalment avui després de mantenir una relació epistolar des del passat mes de març.
31-05-2019

L'Esplai de la Gent Gran de 'la Caixa' de la Seu d'Urgell ha acollit un any més el retrobament de padrins i alumnes que han participat en el projecte 'Ens escrivim'.  La trobada, presidida per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, ha posat el colofó a tres mesos de carteig entre 38 persones grans i 38 alumnes de tercer curs d'ESO del col·legi La Salle, sense desvetllar la seva identitat, i que avui s’ha pogut conèixer personalment.

En aquesta trobada entre els participants del projecte 'Ens escrivim' cada parella ha rebut un diploma amb el nom del padrí o padrina i del o la jove estudiant amb qui s'ha escrit durant aquest temps com a record d'aquesta experiència intergeneracional. L'acte ha finalitzat amb un esmorzar de germanor entre padrins i alumnes.

7 anys d’Ens escrivim

Aquest any s’ha realitzat la setena edició del projecte 'Ens escrivim' que consisteix en que padrins i joves es vagin comunicant cada mes a través d'una carta manuscrita escrita per cadascuna de les dues parts.

A cada alumne participant en el projecte se li va atorgar una parella, és a dir, una persona gran, que durant quatre mesos s'han escrit cartes que han aprofitat per presentar-se i parlar sobre ells mateixos i la seves vides. 

La primera carta la va escriure el padrí cap a l'alumne assignat durant la primera quinzena del mes de marc. L'alumne va respondre al seu company d'epístoles al llarg de la segona quinzena de març. D'aquesta manera, l'activitat s'ha anat repetint cada mes fins arribar al mes de maig.

Ens escrivim és una proposta endegada per la Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, juntament amb el Pla Educatiu d'Entorn, l'Oficina Jove de l'Alt Urgell i els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.