Campanya ADN: Ara les caques de gos ja tenen propietari

El passat mes de juliol l’ajuntament de la Seu d’Urgell va iniciar una campanya municipal d’identificació genètica de femtes de gos amb l’objectiu de poder actuar amb decisió cap als propietaris incívics de mascotes que no recullen les defecacions de les seves mascotes.

cartell ADN

La campanya consta de dues fases, la primera consisteix en l’extracció de les mostres de sang dels gossos del municipi per tal de conèixer el seu ADN. És important recordar que fins al 31 de desembre l’extracció de sang de les mascotes és gratuïta i a partir de l’1 de gener el cost de l’extracció anirà a càrrec del propietari.

Cal dir que amb la nova ordenança municipal de tinença i protecció dels animals preveu, en el seu article 39, que els propietaris de gossos tenen l’obligació de facilitar l’ADN a l’Ajuntament urgellenc, i que en cas contrari podran ser sancionats un cop finalitzi la 1a fase de la campanya. El fet de no facilitar l’ADN està tipificat com a infracció lleu amb sancions que van dels 60 als 300€.

La segona fase de la campanya s’iniciarà el dia 1 d’abril. Durant aquesta segona fase es realizarà la recollida de mostres de femtes dels gossos i es sancionarà els propietaris incívics que deixin les defecacions a la via pública i ens els parcs i jardins de la ciutat. Les sancions pel que fa a no recollir les defecacions canines van greus (de 500 a 1.000€ de sanció) si es troba en la via pública o als parcs i jardins, a molt greus (de 1.000 a 2.000€ de sanció), si aquesta es troba en zones de joc infantil on a més hi està totalment prohibida la presència de gossos.

Descarrega tríptic informatiu