Refugi supracomarcal d'animals de Benvarre

El mes de juny de 2007 va entrar en funcionament el refugi supracomarcal d’animals de Benavarre que dóna servei a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya amb una capacitat de 60 animals (gossos, gats i fures). Aquest nou centre va ser creat davant la necessitat d’aplicació de la llei 22 /2003 de protecció dels animals en la qual es prohibeix el sacrifici d’animals a partir de l’1 Gener del 2007.

Cal que siguem conscients que s’ha de fer un esforç important per evitar l’abandonament d’animals ja que sinó aquest nou centre es pot veure saturat per l’entrada massiva d’animals. La prohibició del sacrifici d’animals pot fer pensar a alguns ciutadans que no es poden fer càrrec dels seus animals que l’abandonament és la sortida al seu problema ja que el seu animal no serà sacrificat i tindrà un nou lloc per viure. Cal dir que tot i que al Refugi d’animals són alimentats i controlats veterinariament no és la llar que necessiten els animals ja que allà els manca la companyia d’una família.

Voluntariat

D’altra banda cal dir que el paper del voluntariat és molt important per millorar la qualitat de vida dels exemplars del refugi. Treure’ls a passejar i el contacte amb les persones ajuden a socialitzar els animals, fan que adquireixin confiança després d’haver passat per l’experiència traumàtica de l’abandonament. 

Si et vols fer voluntari del Refugi de Benavarre truca al telèfon 690 691 494.