‘Carretera i Manta’ completa un estiu marcat pel retorn a les emissions al carrer

El programa de RàdioSeu revalida l’èxit de participació i s’acomiada amb una aportació solidària a l’AECC de la Seu i amb el sorteig d’un viatge.
08-09-2021

El programa de RàdioSeu ‘Carretera i Manta’ ha completat avui dimecres la temporada i ha sortejat un viatge a Mallorca. L’espai de l’emissora municipal urgellenca ha revalidat un any més l’èxit de participació, amb prop de 1.200 trucades al llarg dels darrers dos mesos, amb les quals també s’ha fet novament una aportació solidària. Un estiu que ha estat marcat pel retorn de les emissions en directe des de diferents indrets de la Seu d’Urgell, mitjançant la unitat mòbil, després que l’any passat no es van poder fer a causa de la pandèmia.

L’últim programa s’ha emès aquest migdia des de la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu. L’acte ha començat amb el lliurament d’un xec de 250 € per a un projecte solidari local, que enguany correspon a la delegació urgellenca de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer.

El president de l’entitat a l’Alt Urgell, Zósimo González, ha rebut l’aportació de mans de Josep Marsino, de Simac Electroservei, establiment que ha ofert un any més aquesta col·laboració. González ha agraït aquest ajut i ha explicat les diverses accions que impulsen actualment per donar suport als malalts de càncer. L’activitat de l’AECC a la Seu ha experimentat enguany un salt qualitatiu amb l’estrena de les noves instal·lacions al recinte de Casa Molines, fruit de la donació en testament que va fer Maria Maestre Pal. El representant de l’entitat ha aprofitat per animar la població a consultar sempre el metge en cas de qualsevol indici de malaltia.

L’especial també ha comptat amb la presència de la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu, Marian Lamolla, que, pel que fa a aquesta qüestió, ha incidit en la importància de participar en els cribratges que es fan habitualment per detectar els càncers més habituals, com els de mama o còlon. Pel que fa a la COVID-19, Lamolla ha animat els qui encara no s’hagin vacunat a aprofitar el fet que actualment es pot fer sense cita prèvia, tant al CAP com a la Pista Polivalent, on aquest divendres es farà una nova marató de vacunació.

Tot seguit s’ha fet el sorteig del viatge a Mallorca, ofert per CadíTours. La guanyadora ha estat l’oient Dolors Guilló, amb la trucada número 910. També s’ha sortejat una coca artesana de Pastisseria Vilarrubla, que ha guanyat Neus Trench (984), i una invitació pel Ràfting Parc, que ha correspost a Tina Jorquera (1.059).                                  

‘Carretera i Manta’, dirigit i presentat per Ignasi Cervera i amb la producció de Pep Graell i Lluïsa Puig, ha ofert un estiu més un gran nombre de premis setmanals pels oients, gràcies als patrocinadors i col·laboradors. També s'ha emès desenes d’entrevistes sobre activitats i temes de la Seu, l’Alt Urgell i el Pirineu. Entre els convidats d’enguany destaquen noms com els actors Quim Masferrer, Dafnis Valduz i Joel Pla; la piragüista olímpica Núria Vilarrubla; el seleccionador estatal de canoa eslàlom, Guille Díez-Canedo; els músics Pau Riba, Artur Blasco i Pepón Vilarrubla; el cuiner Diego Alías; el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, i el delegat del Govern català a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez.

En la seva 25a edició, ‘Carretera i Manta’ ha comptat amb el patrocini de: CadiTours, Funicamp, Grapats, La Casa del Matalàs, Menja’t l’Alt Urgell, Pastisseria Vilarrubla, Ràfting Parc, Simac Electroservei i Stiu 3000.

D’altra banda, la sintonia del programa ha estat enguany la cançó I think I just got ripped off, que correspon al primer àlbum del jove grup urgellenc Lookmom, titulat ‘Well spent youth’ i publicat aquest estiu mateix. L’espai també ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (Turisme Alt Urgell) i de Mr. Craftsman en el disseny dels obsequis.