Alumnes i gent gran s'avancen a Sant Jordi amb lectures en viu

Per demà dissabte, 23 d’abril, diada de Sant Jordi, les activitats se celebraran a peu del passeig Joan Brudieu que també acollirà parades de llibres, roses i artesania.

Els actes per commemorar la Diada de Sant Jordi a la Seu d’Urgell s’ha iniciat enguany avui divendres 22 d’abril amb la celebració de les tradicionals lectures en viu protagonitzades pels alumnes de sisè de primària i la gent gran de la ciutat.

Els primers en llegir en veu alta han estat els nens i les nenes de sisè de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle de la Seu, amb la lectura de textos seleccionats per al premi Sambori, entre d’altres escollits pels propis centres educatius.

La jornada avançada a Sant Jordi ha continuat amb la lectura en viu que realitzat la gent gran que ha llegit poemes de l’obra del poeta alturgellenc Joan Graell i Piqué, present en aquest acte, juntament amb la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu, Montserrat Bonet, i l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla.

La jornada d’avui divendres es clourà, a dos quarts de sis de la tarda, amb una hora del conte dedicada a la Llegenda de Sant Jordi explicada per les alumnes del Cicle Superior en Educació Infantil de l'institut Joan Brudieu.

Sant Jordi al passeig Joan Brudieu: 36 parades de llibres, roses, artesania i entitats

Una desena d’activitats dedicades al llibre, la lectura en veu alta, la signatura de llibres d’autors locals, entre d’altres propostes, ompliran tota la jornada festiva de demà dissabte 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, i que es desenvoluparan al peu del passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. (En cas de pluja les activitats es faran al Centre Cívic El Passeig).

A més a més, durant tot el dia aquest cèntric i emblemàtic passeig de la capital alturgellenca acollirà un total de 36 parades de llibres, roses, d’artesania i d’entitats i associacions de la ciutat.

La programació de Sant Jordi, que s’iniciaran a les deu del matí, compta  amb actuacions musicals a càrrec dels alumnes de secundària de La Salle, lectures en veu alta de textos de Ramon Llull i de Roald Dahl (adreçat a la participació infantil i juvenil), un vermut literari amb els autors locals i signatura de les seves obres, activitats en anglès amb ‘Kids&Us’ (per a nens i nines de fins a 3 anys) i hores del conte en anglès (per infants d’entre 2 i 4 anys i per a nens i nenes d’entre 5 i 7 anys).

Concert a Sant Domènec

Una nova proposta per aquest Sant Jordi a la Seu d’Urgell és el concert del projecte simfònic del Conservatori de Música dels Pirineus, que tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.  L’entrada és de 10 euros.

Concurs literari

D’altra banda, en el marc del Dia del Llibre també tenen lloc els tercers Jocs Florals Escolars de Catalunya. Els treballs dels participants en la fase territorial es poden presentar fins els dijous 28 d’abril.

Totes aquestes activitats de Sant Jordi estan coordinades pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell, i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, la Biblioteca Sant Agustí, l’Escola Municipal de Música, Òmnium Cultural, el Centre de Recursos Educatius Alt Urgell-Cerdanya, l'Associació del Llibre del Pirineu, Kid&Us, el col·legi La Salle, l’escola Pau Claris, l’escola Albert Vives, el Conservatori de Música dels Pirineus i RàdioSeu.