Aquest dijous se celebrarà online la 31a Trobada Empresarial al Pirineu

Davant l'actual situació epidemiològica, aquest esdeveniment que té lloc a la Seu d'Urgell, no es podrà fer de manera presencial. Les ponències seran obertes a tothom a través de la plataforma Zoom.
27-10-2020

La 31a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu se celebrarà aquest pròxim dijous 29 d'octubre en format totalment digital. L'actual evolució del coronavirus ha motivat als organitzadors a definir una única jornada de debat i a fer-la per via telemàtica. De fet, serà la primera vegada a la història d'aquest esdeveniment que no s'hi fa cap activitat presencial. Des de fa 16 anys, la cimera econòmica s'ha dut a terme a la Seu d'Urgell, amb la sala de Sant Domènec com a escenari principal.

Concretament, la Trobada 2020 tindrà lloc de les 4 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre. Una altra novetat és que en aquesta ocasió serà oberta a totes les persones que es registrin prèviament per poder-ho seguir per internet. L'emissió es farà a través de la plataforma Zoom.

El lema de les ponències i taules rodones d'enguany serà 'Reiniciem l’economia'. Els assistents podran fer preguntes i interactuar amb els ponents, per tal de conèixer de primera mà com ells han reinventat els seus negocis al llarg d'aquests darrers mesos. Els conferenciants posaran en comú els seus coneixements i les seves experiències i capacitats, gràcies a les quals s’estan adaptant amb èxit a un entorn imprevisible i inesperat com és el de la COVID-19.

El programa

Tal i com ha anunciat l'organització de la trobada aquest dilluns la inauguració d'enguany serà a càrrec de l'actual vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, que intervindrà passades les 4 de la tarda, just després de la introducció a càrrec del president de la Trobada, Vicenç Voltes. Tot seguit, a 1/4 de 5, hi haurà una conferència de Xavier Marcet, president de la consultora especialitzada en innovació Lead to Change.

La primera taula de debat (16.50 h) comptarà amb les intervencions dels economistes Daniel Lacalle (gestor d'inversions) i Josep Oliver (catedràtic emèrit d'Economia Aplicada a la UAB). Més tard (17.40) hi haurà un col·loqui d'empresaris, amb Verónica Pascuat (CEO d'Asti Mobile Robotics) i José M. Roger Ezpeleta, president de Nice Fruit. Finalment, a 2/4 de 7 hi haurà una conferència de José Bogas, conseller delegat d'Endesa. La cloenda serà a càrrec d'un representant del Govern espanyol, que s'anunciarà en les properes hores.

Recordem que la Trobada Empresarial al Pirineu estava previst que se celebrés els dies 11 i 12 de juny en format presencial, novament a la Seu. La pandèmia ja va obligar inicialment a ajornar-la per als 29 i 30 d'octubre, i finalment s'ha decidit fer-la en una única tarda i de manera no presencial.

L'esdeveniment va néixer el juny del 1990 per iniciativa d’un grup d’empresaris i professionals lleidatans, per donar resposta a les inquietuds del sector econòmic i empresarial de la demarcació. Els primers anys es va celebrar a Rialp i des del 2004 es duu a terme a la capital de l'Alt Urgell. Cada any es caracteritza per la presència d’una variada i plural representació d’empresaris, emprenedors i professionals, tant del territori com de la resta de Catalunya i també de la Franja i del Principat d'Andorra.