Arrenca la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell de manera virtual amb tastos guiats i cuina del formatge

El canal de Youtube propi de la fira ofereix des d’avui tastos de formatges artesans de vaca, cabra i ovella, guiats pel gastrònom Pep Palau, una recepta de cuina de formatge, amb Diego Alias, del Restaurant Ca l’Amador, i un taller d’elaboració de formatge, amb Carme Mora, de l’Espai de Tast Mas d’Eroles.
16-10-2020

Avui divendres 16 d’octubre arrenca una edició diferent de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. I és que aquest certamen mil·lenari s’ha hagut de reinventar davant l’evolució de la pandèmia -que ha impedit celebrar una fira presencial- per a poder seguir posant en valor els formatges artesans del Pirineu, el seu emblema.

Així, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu fa un pas endavant i a partir d’avui mateix, coincidint amb la data d’inici de celebració de la Fira de Sant Ermengol, ofereix a través d’un canal de YouTube propi, vinculat al web www.firasantermengol.cat tres tastos guiats de formatges, a càrrec del gastrònom Pep Palau, una recepta de cuina, a càrrec de Diego Alias, del Restaurant Ca l’Amador de Josa del Cadí, i un taller d’elaboració de formatge a càrrec de Carme Mora, de l’Espai de Tast Mas d’Eroles d’Adrall. 

Aula de tast online

Els 5 vídeos per a poder fer un tast online des de casa de formatges artesans de vaca, cabra i ovella, així com els dos tallers de cuina de formatge es poden trobar ja en els següents enllaços:

En el marc de cadascuna de les propostes que es poden trobar al web, es pot consultar:

  • el llistat de formatges que formen part de cada tast.
  • les fitxes de tast dels formatges.
  • es proposaran maridatges.
  • es facilitarà informació dels punts de venda on es podran trobar els formatges que formen part de cadascun dels lots.

Al llarg de l’any, i de manera periòdica, la Fira de Sant Ermengol anirà ampliant el nombre de tastos que es podran seguir des del seu web i el seu canal Youtube.