Convocat una nova edició del Premi Joles Sennell de contes infantils

Com a novetat, els treballs que hi participin es podran presentar a través d’Internet. El certamen l’organitza la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu.

Fins al 10 de juny està oberta la convocatòria per participar a la 2a edició del Premi Joles Sennell, organitzat per la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell i RàdioSeu. El certamen, abans anomenat Contes que compten, és un concurs de contes dirigits al públic infantil, escrits en català i de temàtica lliure.

La convocatòria estableix cinc categories segons l'edat dels autors: dels 10 als 11 anys (categoria A), dels 12 als 13 anys (categoria B), dels 14 als 15 anys (categoria C), dels 16 als 17 anys (categoria D) i a partir dels 18 anys (categoria E).

Com a novetat, els treballs s’hauran de presentar a través d’un formulari (http://tramits.laseu.cat/Inscripcions/catala/tramites/432EE457EA2F482ABEDAAF9F57D948A8.ASP) disponible a la pàgina web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. El text presentat caldrà que tingui format PDF. A la portada hi haurà de constar títol, pseudònim i categoria. A més, el fitxer haurà d’incloure la digitalització del DNI/NIE o passaport (també en PDF).

Entre d'altres requisits, s’estipula que els contes hauran de ser inèdits i no haver estat premiats en cap altre esdeveniment. Només es podrà participar amb una sola narració per persona. Les obres hauran d’estar escrites amb ordinador, en format Din-A4, lletra Arial i de mida 12. L'extensió màxima serà de 5 pàgines.

Promoció de la creació literària

El concurs de contes organitzat per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu va néixer ara fa nou anys amb l’objectiu de promoure la creació literària entre els més joves. La proposta compta amb el suport de l'Ajuntament urgellenc i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A més, hi col·laboren el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, llibreries i diverses entitats i empreses privades de la Seu d’Urgell.

Jurat

El jurat estarà format enguany per Pep Albanell, escriptor i autor de capçalera de la Biblioteca Sant Agustí; Laura Casanovas, guanyadora de la categoria d’adults d’una edició anterior; Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; M. Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Yolanda Giménez, llibretera; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu; Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya; Montse Rollán, bibliotecària de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera, i Gemma Sampons, bibliotecària de la Biblioteca Pública del Govern d’Andorra.

L’entrega de premis es farà el dissabte 1 de juliol a les 11 del matí a la Biblioteca Sant Agustí.

Sol·licitud d’informació

Les bases del certamen es publicaran pròximament a la secció de premis literaris del web del Departament de Cultura de la Generalitat, per tal que es puguin fer arribar originals d'arreu de Catalunya. Per a més informació i per conèixer el contingut de la normativa cal trucar al 973 36 06 66 o bé al 973 36 06 17. També es pot sol·licitar informació enviant un correu electrònic a la Biblioteca Sant Agustí (biblioseu@aj-laseu.cat) o a RàdioSeu (radioseu@radioseu.cat).

Premis

El llistat de premis és el següent:

Categoria A: 100 € gentilesa de MicroSeu, 25 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, una entrada doble de Cinemes Guiu, un val de compra per valor de 25 € de la Llibreria 4 Fulls, un val de compra de 25 € de la Llibreria Purgimon, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria B: 100 € gentilesa de Mútua Comarcal, 25 € gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, una entrada doble de Cinemes Guiu, un val de compra per valor de 25 € de la Llibreria La Salvat, un val de compra de 25 € de la Llibreria 4 Fulls, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria C: 100 € gentilesa de Fustes Grau, 50 € gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, una entrada doble de Cinemes Guiu, un val de compra per valor de 25 € de la Llibreria La Salvat, un val de compra de 25 € de la Llibreria Purgimon, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria D: 200 € gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, una entrada doble de Cinemes Guiu, un val de compra per valor de 25 € de la Llibreria Fiord, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.

Categoria E: 300 € gentilesa de “La Caixa”, 100 € gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, una entrada doble per un concert programat dins el FEMAP 2017 gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell valorada en 50 €, una entrada doble de Cinemes Guiu, un val de compra per valor de 25 € de la Llibreria Fiord, un trofeu de “La Caixa” i un lot de llibres.