El ‘Primavera de Lletres 2018’ omple la Seu d’Urgell de presentació de llibres i activitats relacionades amb la lectura

Avui dijous 12 d’abril es presenta el llibre Retrat de mare, de Núria Boltà Vilaró, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a càrrec de la mateixa autora, acompanyada per Isidre Domenjó i Joan Obiols.

Un any més, la Seu d’Urgell té programada la proposta cultural ‘Primavera de Lletres’ que des d’avui dijous 12 d’abril i fins el dilluns 23, diada de Sant Jordi, omplirà la ciutat de presentacions de llibres, tallers, exposicions, lectures en veu alta i una acció poètica-artística.

La proposta que enceta aquest cicle dedicat a les lletres tindrà lloc avui dijous 12 d’abril, a les vuit del vespre, amb la presentació del llibre Retrat de mare, de Núria Boltà Vilaró, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a càrrec de la mateixa autora, acompanyada per Isidre Domenjó i Joan Obiols.

El cicle seguirà demà divendres 13 d’abril amb un altra presentació, concretament amb la del llibre de Pepa Tort Arnau i Adriana Olsina (fotografia), Les veus dels arbres. Serà a dos quarts de vuit el vespre, a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, i comptarà la presència de les autores que seran presentades per Sol Gasch.  

Dilluns 16 d’abril serà el torn de les manualitats amb la realització d’un taller intergeneracional dedicat a l’elaboració de punts de llibre i roses. L’activitat, que compta el suport del Pla Educatiu d’Entorn de la Seu d’Urgell, és oberta a petis i grans, i tindrà lloc a la plaça del Codina, a les cinc de la tarda.

També dilluns 16 d’abril s’obrirà al públic l’exposició de fotografies Txernòbil: la ciutat del silenci, de Jorge Franganillo. Es podrà visitar fins el 13 de maig a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell.

El sindicat de l’oblit

El dimecres 18 d’abril, també a la biblioteca i a dos quarts de vuit del vespre, els lectors podran parlar de la darrera novel·la ucrònica de l’historiador Albert Villaró, El sindicat de l’oblit, amb el propi autor.

Revetlla de Sant Jordi a les Biblioteques

Per divendres 20 d’abril, jornada de revetlla de Sant Jordi a les Biblioteques de Catalunya, tindran lloc a la Seu d’Urgell dues presentacions de dos llibres. A les sis de la tarda, a la Biblioteca Sant Agustí, es presentarà el llibre publicat per Edicions Salòria,  No t’oblidis de mirar per la finestra, d’Ester Farran.   

El mateix divendres però a  les vuit del vespre, a la sala la Immaculada es presentarà el llibre Te quiero hasta el cielo. Una historia sobre la enfermedad de Alzheimer, de Carme Ardèvol Tor.

Per dissabte 21 d’abril hi ha programada la presentació del llibre Paraula de Nargó de Ramon Minoves. L’acte comptarà la participació de Joan Graell i el propi autor, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a les vuit del vespre.

Diada de Sant Jordi

Per commemorar la diada de Sant Jordi, dilluns 23 d'abril, la Seu d'Urgell celebrarà diverses activitats com les ja tradicionals lectures en viu al pati de la Biblioteca Sant Agustí.

La primera s'iniciarà a dos quarts d'onze del matí amb la lectura en viu de ‘Desconstruim la llegenda de sant Jordi’, a càrrec dels  alumnes de sisè de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle. A les 12 del migdia se celebrarà la segona lectura en viu de la Diada del Llibre, sota el títol La gent gran llegeix 'Poemes de les últimes dècades del segle passat’

També de dos quarts de deu del matí a dos quarts d’una del migdia, es realitzarà al passeig Joan Brudieu l’activitat Contacontes, adreçada als alumnes de les escoles de la Seu, a càrrec de Pepita Clop, Isidre Domenjó, Albert Galindo i Mireia Pellicer.

A l’una del migdia, al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, tindrà lloc un vermut literari sota el títol ‘El primer any en la vida d’un llibre’ que comptarà amb la participació d’autors que van publicar el seu llibre per Sant Jordi de 2017.

La jornada del llibre i la rosa seguirà amb la lectura en veu alta de Joc brut, de Manuel de Pedrolo, tot commemorant l’Any Pedrolo. L’activitat, organitzada per la Biblioteca Sant Agustí i Òmnium Cultural-Alt Urgell, es realitzarà de sis a set de la tarda a la carpa de l’Associació Llibre del Pirineu, situada al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, on els autors locals signaran els seus llibres.

Val a dir que durant tota la jornada de Sant Jordi es realitzarà una acció poètica-artística als forns i pastisseries de l’Alt Urgell, sota el lema Sant Jordi, poeta i gormand’.