El Centre Associat de la UNED de la Seu d'Urgell inaugura el curs acadèmic 2015-2016

Vicenç Mateu, Síndic General del Principat d'Andorra, va ser l'encarregat d'impartir la lliçó magistral amb la conferència 'Petits Estats i especificitats'.
20-10-2015

La sala la Immaculada del centre cultural Les Monges de la Seu d'Urgell va acollir anit l'acte inaugural del curs acadèmic 2015-2016 del Centre Associat de la UNED de la capital alturgellenca. L'acte va estar presidit per l'alcalde de la Seu d'Urgell i president del Patronat del Centre, Albert Batalla, juntament amb el director del centre associat, Xavier Sopena, i la vicerectora d'Estudiants de la UNED, Consuelo Vélaz.

Vicenç Mateu, Síndic General del Principat d'Andorra, va ser l'encarregat d'impartir la lliçó magistral amb la conferència 'Petits Estats i especificitats'.

En els parlaments inaugurals, Batalla va agrair a totes aquelles persones que fan confiança a la UNED, així com als estudiants que se'ls hi va lliurar, en el transcurs de l'acte, els diplomes per haver finalitzat la seva carrera universitària en el Centre Associat de la UNED de la Seu d'Urgell.

L'alcalde urgellenc també va fer referència al relleu de l'equip directiu del Centre Associat de la Seu que s'ha fet recentment. “Ha estat una bona transició. Avui, però, la nova direcció afronta nous reptes, molt diferents dels de fa 30 anys quan es va implantar la UNED a la nostra ciutat, per tal que l'aposta de la UNED continuï, com a mínim, trenta anys més a la Seu d'Urgell”.

Albert Batalla també va voler fer un petit reconeixement públic a Joan Mingorance, director del centre associat durant aquests darrers 31 anys de treball al capdavant de la UNED a la Seu d'Urgell.

Per la seva part, el nou director del centre associat, Xavier Sopena, va aprofitar per agrair al rector de la UNED la confiança dipositada en la seva persona per dirigir aquest centre de la Seu d'Urgell. Sopena va remarcar que després de 31 anys de funcionament d'aquest centre associat, “el repte que se'ns encomana és, sens dubte, apassionant, tot i que som conscients de les dificultats, mantenim la il·lusió i el ferm compromís de seguir treballant perquè la UNED, i el nostre centre en particular, continuï sent una universitat de prestigi acadèmic i un actor essencial de la nostra societat”. El director del centre associat també va voler agrair als estudiants d'aquesta universitat, “peça clau de la UNED, el seu esforç i sacrific personal”, i els va encoratjar a seguir estudiant.

L'acte es va cloure amb el lliurament de diplomes a estudiants que han finalitzat la seva carrera universitària al centre associat de la UNED a la Seu d'Urgell. A més, Joan Mingorance, Guillem Enrech i Sol Gasch, professors tutors recentment jubilats, van rebre a mans d'Albert Batalla i Xavier Sopena una placa commemorativa per la seva dedicació durant tots aquest anys com a docents a la UNED.