El Consorci d'Atenció a les Persones torna a atansar els nens i nenes alturgellencs contes tradicionals d'arreu del món

Nova edició de l'activitat 'Contes d'arreu del món i contes igualitaris' que ha tingut lloc aquesta Setmana Santa a la Seu d'Urgell i a Organyà.

Un any més, el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU) ha organitzat aquesta Setmana Santa una nova edició de l'activitat 'Contes d'arreu del món i contes igualitaris'. Concretament a la biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell i a la sala de les Homilies d’Organyà, va tenir lloc la lectura de contes d’arreu del món, llegendes del territori i contes igualitaris.

A través d'aquesta proposta cultural, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell vol atansar als nens i les nenes de la comarca la literatura d’arrel tradicional de diversos països. Per assolir aquest objectiu es compta amb la col·laboració de persones procedents de diferents cultures que ara viuen a la comarca i que s’han integrat a la nostra societat sense renunciar als seus orígens.

En els contes igualitaris es treballa la igualtat de gènere amb els nens i nenes, oferint recursos als pares, mares i educadors per tractar el tema de la igualtat de gènere.

Aquestes lectures estan adreçades preferentment als nens i les nenes de 3 a 12 anys, amb el ben entès que per als adults representen també l’oportunitat de descobrir la cultura de gent d’arreu que viu amb nosaltres i que ja forma part del país que compartim.

Anna Vives, tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu, comenta al respecte que “la iniciativa perdura en el temps perquè s’ha comprovat com ajuda a nens i nenes a conèixer les cultures de les diferents nacionalitats amb què conviuen”. “A banda, l’activitat es veu reforçada per la publicació posterior dels contes escollits, que es reparteixen a totes les escoles”.

En els propers dies s’obsequiarà als alumnes de primària de les escoles de la comarca de l’Alt Urgell amb la edició del recull de contes de l’any 2015. Són aquests nous alturgellencs els que transmeten els contes, les llegendes i els relats populars que un dia van rebre de la veu del seus avantpassats.

"Contes d'arreu del món i contes igualitaris” és una iniciativa del Servei d'Immigració del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell.