Els i les estudiants de la Seu d'Urgell se sumen a la Vaga Mundial pel Clima

El vicealcalde, Francesc Viaplana, i els representants estudiantils s'emplacen a crear una taula de treball conjunta per portar a terme mesures mediambientals a la ciutat per frenar el canvi climàtic.
27-09-2019

Aquest migdia un centenar d’adolescents estudiants dels instituts Joan Brudieu i La Valira i del col·legi La Salle han participat en la manifestació emmarcada en la Vaga Mundial pel Clima convocada per avui divendres 27 de setembre a nivell global, davant l’emergència climàtica que viu el planeta.

Els i les estudiants han arribat fins a la plaça dels Oms, davant de l’Ajuntament urgellenc, on ha estat rebuts pel vicealcalde de la ciutat, Francesc Viaplana, que s’ha incorporat en aquest acte reivindicatiu que exigeix frenar el canvi climàtic.

A peu de les escales de l’edifici consistorial, tres estudiants han llegit en veu alta el manifest que han elaborat expressament per la jornada reivindicativa d’avui i han mostrat el seu compromís en favor del planeta. Seguidament, s’ha reproduït, a la mateixa plaça dels Oms, el discurs que l’adolescent i activista mediambiental sueca, Greta Thunberg, que va realitzar el passat dilluns a la Cimera d’Acció Climàtica celebrada a la seu de l’ONU, a Nova York, davant de 60 líders mundials.

L’acte ha finalitzat amb una breu reunió entre el Vicealcalde de la Seu d’Urgell i quatre joves estudiants urgellencs en la qual s’ha explicat les diferents accions mediambientals que portarà a terme l’Ajuntament urgellenc com escalfar edificis públics a través de la biomassa, l’ús d’energia fotovoltaica o mesures per conscienciar a la ciutadania en el reciclatge correcte de les escombraries. A més a més, ajuntament i estudiants s’han emplaçat per crear una taula de treball per portar a terme d’altres mesures en favor del medi ambient a la nostra ciutat que s’aniran realitzant conjuntament.