Viaplana i Espot tracten la cooperació transfronterera en matèria de salut, econòmica i de connexió del territori entre la Seu d’Urgell i Andorra

En la reunió mantinguda aquest matí a l'Edifici Administratiu del Govern andorrà, en la primera visita de cortesia de l'alcalde urgellenc al país veí.
14-01-2022

L’alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha estat rebut aquest divendres pel cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, en la seva primera visita de cortesia a l’Edifici Administratiu del Govern realitzada pel batlle urgelenc. Viaplana, que ha vingut acompanyat del vicealcalde del consistori Jordi Fàbrega, ha signat el llibre d’honor. La trobada s’emmarca en les bones relacions de veïnatge entre els dos territoris, que comparteixen projectes transfronterers comuns.

En aquest sentit, durant la trobada, Viaplana i Espot han tractat diferents aspectes de les relacions transfrontereres relatives a la col·laboració en matèria de salut, les connexions del territori, la mobilitat laboral i la cooperació en projectes econòmics estratègics.

Ambdós han comentat la situació sanitària dels dos territoris en l'actual context de la pandèmia i han fet el punt de la col·laboració en aquesta àrea. El cap de Govern i l'alcalde de la capital urgellenca han celebrat la bona coordinació en aquest àmbit que facilita l'atenció sanitària a la població d'ambdós costats de la frontera.

Un altre dels temes que s’ha abordat durant la trobada a l’Edifici Administratiu del Govern ha estat l’avançament en el desenclavament del territori. Precisament, han celebrat la posada en funcionament de la línia aèria entre l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell i Madrid, i dels alts índexs d'ocupació de les primeres setmanes dels vols.

L'alcalde de la Seu d'Urgell i el cap de Govern d'Andorra han acordat impulsar la cooperació pel que fa a la mobilitat laboral transfronterera tenint en compte l'oferta i la demanda en diferents sectors econòmics. També han acordat explorar projectes econòmics en l'àmbit de la innovació amb la implicació de les administracions d'ambdós territoris.