INICIADES LES OBRES DE REHABILITACIÓ DE LA TORRE DE SOLSONA DE CASTELLCIUTAT

Les obres permetran posar en valor un dels escenaris de la Guerra de Successió com a patrimoni català.
30-04-2014

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de rehabilitació i de senyalització de la Torre de Solsona (Castellciutat) i el seu entorn, amb l'objectiu que pugui rebre visites públiques amb seguretat i comoditat. Les actuacions de rehabilitació es fan a la zona d'accés, a l'edific del polvorí, a l'exterior del mateix polvorí, al mirador de la muralla, a l'exterior de la Torre, a l'edifici del dipòsit, a l'edifici de la torre i a la mateixa muralla.

 

Les obres de rehabilitació de la Torre de Solsona, fortificació de Castellciutat i antic baluard defensiu austriacista dels Pirineus, permetran posar en valor un dels escenaris de la Guerra de Successió com a patrimoni català, formant part dels deu escenaris de la 'Ruta 1714', donant-li la categoria de monument. Castellciutat va tenir un paper important a l’hora de barrar el pas als exèrcits francesos cap a l’interior de Catalunya i es va convertir en el principal baluard pirinenc de la resistència catalana.

 

Aquestes obres de consolidació i adequació de la Torre de Solsona s'emmarquen en la 'Ruta 1714' que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya dins dels actes commemoratius del Tricentenari de la Guerra de Successió (1714-2014).

 

Recordem que aquestes obres van ser adjudicades a l’empresa urgellenca Construccions Orgèl·lia, SL, per un import de 87.312,33 euros i estan finançades per fons europeus i per una subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. La intervenció es completarà amb una senyalització didàctica de part Departament de Cultura de la Generalitat.