L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi 2021

El període de presentació de les sol·licituds serà del 27 d’abril al 7 de maig d’enguany.
22-04-2021

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquesta setmana la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi 2021. Les sol·licituds per a poder accedir a aquests ajuts s’hauran de formalitzar amb el formulari telemàtic normalitzat amb autentificació digital. El lloc per presentar-les és a través de la pàgina web de l’Ajuntament urgellenc (www.laseu.cat) del 27 d’abril al 7 de maig.

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, manifesta que “l’equip de govern municipal es reafirma en oferir aquests ajuts amb l’objectiu de donar suport a les persones que volen muntar un negoci a la Seu o que vulguin fer-hi millores el que ja regenten”. 

Aquests ajuts s’adrecen a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, principalment en el sector comercial i de serveis, donant prioritat als emprenedors menors de 35 anys i als majors de 55, i als establiments que s’instal·lin al centre històric. Mireia Font recorda que també poden optar a aquestes subvencions els establiments que vulguin modernitzar-se i/o millorar, sobretot pel que fa a l’eficiència energètica.

Les bases

Les bases d’aquests ajuts estipulen com a requisits que poden sol·licitar-los totes les persones que siguin titulars d’un establiment a la Seu d’Urgell amb un espai inferior als 100 m2 i que s’hagin instal·lat o modernitzat l’any anterior a l’aprovació de la convocatòria, per tant, l’any 2020.

Els ajuts contemplen les reformes, les ampliacions, les apostes per l’eficiència energètica, la creació de llocs de treball, la creació d’un producte o servei  innovador, com a requisits més importants, així com els establiments que s’estableixin al centre històric de la Seu d’Urgell i els aparadors del carrer dels Canonges.

Val a dir que l’import corresponent a l’atorgament d’aquesta subvenció per al 2020 és de 20.000€. La quantitat màxima que una persona sol·licitant pot rebre és de 4.000€.

Atorgats prop de 200 mil euros en els darrers 9 anys

El programa de subvencions per a la promoció del municipi de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha atorgat en els darrers nou anys un total de 199.109,58 euros, concretament 156 ajuts.

D’aquestes 156 subvencions atorgades a establiments comercials i de serveis entre 2012 i 2020, 106 ho han estat per implantació; 60 s’han atorgat per reformes, ampliacions o millores, mentre que 40 s’han adjudicat a joves menors de 35 anys.

A més, en aquestes darreres nou convocatòries també s’han lliurat 14 ajuts a establiments d’especial interès; 8 a persones majors de 55 anys; i 9 ajuts per traspàs.