L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova la rebaixa de l’IBI i l’exempció de la taxa de terrasses i del mercat per aquest 2020

El ple també aprova per unanimitat una modificació de les subvencions extraordinàries a empreses i autònoms afectades per la Covid-19 que no han cessat la seva activitat.
03-11-2020

En el ple celebrat telemàticament ahir al vespre, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova -amb els vots favorables de l’equip de govern (Junts x la Seu i ERC), l’abstenció del Compromís x la Seu i el vot en contra de la CUP- la rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI) en un 0,5%, tot vinculant-ho a la disminució de l’IPC d’aquest any.  

En aquest ple d’ordenances fiscals, l’Ajuntament de la Seu també ha tirat endavant una bonificació de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) del 95% per aquelles obres per instal·lar plaques solars per autònoms amb l’objectiu de seguir estimulant l’ús de les energies renovables al municipi.

Un altre punt important que ha aprovat el ple és l’exempció de la taxa de taules i cadires per la restauració i del mercat setmanal per a tot aquest any 2020, propostes pretenen ajudar a dos sectors que han estat molt afectats per la crisi de la Covid-19.

Ampliació subvencions a empreses i autònoms

En aquest ple ordinari del mes de novembre també s’ha aprovat, per unanimitat de tots els grups municipals, una modificació de les subvencions extraordinàries adreçades a empreses i autònoms que no van cessar la seva activitats arran de la Covid-19 amb l’objectiu que pugui arribar a més beneficiaris.

Aquesta modificació amplia a 2 mesos la justificació de les despeses. Cal recordar que aquesta és una subvenció de 500€ per autònoms i empreses que no han hagut de tancar pel decret d’alarma en motiu de la Covid-19, però que han vist disminuïts els seus ingressos per la situació generada.