La consellera Serret reconeix la "gran feinada" de la candidatura pirinenca per aconseguir que el Mundial de Piragüisme 2027 se celebri a la Seu d'Urgell

La visita de la titular d'Acció Exterior i Unió Europea s'ha emmarcat en la presentació de la nova delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Andorra realitzada aquest matí al país veí.
04-05-2023

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, ha visitat aquesta tarda l’Ajuntament de la Seu d’Urgell on ha estat rebuda per l’alcalde urgellenc Francesc Viaplana, entre d’altres membres del Consistori.

La visita de Serret s’ha emmarcat en la presentació de la nova delegació del Govern de la Generalitat al Principat d’Andorra que ha realitzat aquest matí al país veí. Al respecte, la consellera d’Acció Exterior i UE ha manifestat que el seu objectiu és “afavorir les bones relacions i la cooperació transfronterera amb Andorra”. Al seu torn, Viaplana ha agraït la seva visita així com l’aposta del Govern català a estrènyer encara més les bones relacions entre la Seu d’Urgell i Andorra.

Meritxell Serret ha afegit que la Seu d’Urgell “és un pols social, econòmic i cultural clau pel Pirineu i pel país, i sense cap mena de dubte és actor indispensable i de màxima rellevància a l’hora de construir i coordinar les bones relacions de veïnatge amb el Principat d’Andorra”.  

D’altra banda, la Consellera Serret també ha volgut aprofitar aquesta visita per “felicitar i reconèixer la gran feina realitzada” per aconseguir que a la Seu d’Urgell, juntament amb Sort, se celebri el Campionat del Món de Piragüisme en aigües braves l’any 2027. “Aquest fet reafirma dues coses: una aposta per reivindicar des del territori que es poden tirar endavant projectes tan ambiciosos com aquest i que a través d’aquesta acció exterior, que es fa també des de l’administració local, contribuïm a projectar Catalunya al món, en aquest cas a través de l’esport l’elit, i esdevé una oportunitat perquè se’ns conegui millor, que som un país obert al món amb ganes contribuir sempre en positiu”, ha subratllat Meritxell Serret.