La Seu d’Urgell viu la Diada de Sant Jordi amb lectures en veu alta i signatura de llibres d’autors locals

Els urgellencs i urgellenques poden trobar al passeig Joan Brudieu 38 parades de llibres, roses, botigues, associacions, artesans locals, centres educatius i partits polítics.

La capital de l’Alt Urgell està vivint una Diada de Sant Jordi plena de lectures en viu, contacontes per als més petits i signatura de llibres d’autors locals. Els urgellencs i urgellenques poden comprar llibres i roses, així com d’altres productes relacionats amb Sant Jordi a les 38 parades instal·lades al passeig Joan Brudieu.

La jornada del llibre i la rosa s’ha iniciat -com ja és una tradició a la Seu d’Urgell- amb diverses activitats com les ja tradicionals lectures en viu al pati de la Biblioteca Sant Agustí. La primera, amb la lectura de ‘Desconstruim la llegenda de Sant Jordi’, ha estat protagonitzada pels alumnes de sisè de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle.

La matinal ha continuïtat a les 12 del migdia sota el títol La gent gran llegeix 'Poemes de les últimes dècades del segle passat’, on una quarantena de persones grans de la Seu han llegit poemes en veu alta de Maria Mercè Marçal, Enric Casasses, Antoni Puigverd, entre d’altres.  

També de dos quarts de deu del matí a dos quarts d’una del migdia, ha tingut lloc al passeig Joan Brudieu l’activitat Contacontes, adreçada als alumnes d’educació infantil de les escoles de la Seu, a càrrec de Pepita Clop, Isidre Domenjó, Albert Galindo i Mireia Pellicer.

A l’una del migdia, al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, s’ha celebrat un vermut literari sota el títol ‘El primer any en la vida d’un llibre’ que ha comptat amb la participació d’autors que van publicar el seu llibre per Sant Jordi de 2017.

Tarda de Sant Jordi: lectura de Joc brut, de Manuel de Pedrolo

La jornada del llibre i la rosa seguirà amb la lectura en veu alta de Joc brut, de Manuel de Pedrolo, tot commemorant l’Any Pedrolo. L’activitat, organitzada per la Biblioteca Sant Agustí i Òmnium Cultural-Alt Urgell, es realitzarà de sis a set de la tarda a la carpa de l’Associació Llibre del Pirineu, situada al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, on els autors locals signaran els seus llibres.