La Seu d'Urgell convoca el Premi Joles Sennell de contes infantils 2016

El concurs literari ‘Contes que compten’ canvia de nom en la seva vuitena edició, i pren el pseudònim de l’escriptor urgellenc Pep Albanell. Els treballs es poden presentar fins el 30 de setembre.

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell el Premi Joles Sennell de contes infantils, concurs de contes adreçats al públic infantil, escrits en català i de temàtica lliure. Aquest certamen literari, convocat per la Biblioteca Sant Agustí i Ràdio Seu, que fins l’any passat es coneixia com a Contes que compten, ha canviat de nom en la seva vuitena edició, tot adoptant el pseudònim de l’escriptor urgellenc Pep Albanell (Joles Sennell).

Així ho ha explicat avui en roda de premsa la tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, que ha afirmat que “amb aquest nou nom del premi, Joles Senell, es vol fer honor a l’escriptor “de capçalera” de la nostra biblioteca, Pep Albanell”.

La tinent d’alcalde ha agraït a la participació de les diferents empreses que col·laboren en el patrocini d’aquest premi literari, així com també a entitats i persones a títol individual que formen part del jurat per valorar els treballs presentats a aquest certamen literari.

Joles Sennell

La presentació d’aquest premi també ha comptat amb la presència del mateix Pep Albanell qui ha manifestat al respecte que “jo sóc aquí un convidat de pedra, vinc com a representant a la Terra del Joles Sennell, qui està molt content i satisfet que aquest premi hagi adoptat el seu nom, i jo em congratulo amb ell”. Albanell ha afegit que “estic encantat, primer que existeixi un premi que faci cas al Joles Sennell, i segon que sigui un premi que convoqui la Seu d’Urgell que és la meva ciutat de referència constant”.

El concurs

Segons ha explicat la directora de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, Lourdes Esteve, el concurs segueix establint cinc categories segons l'edat dels autors: dels 10 als 11 anys (categoria A), dels 12 als 13 anys (categoria B); dels 14 als 15 anys (categoria C); dels 16 als 17 anys (categoria D), i a partir dels 18 anys (categoria E). El jurat atorgarà dos premis per a cada categoria i els accèssits que consideri convenients.

Com a novetat de l’edició d’enguany, les obres, que han de ser inèdites, s’hauran de presentar en un sobre tancat juntament amb la sol·licitud normalitzada a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. El termini de presentació és fins el 30 de setembre de 2016.

El lliurament de premis tindrà lloc el dissabte 5 novembre, a les onze del matí, a la mateix Biblioteca Sant Agustí. 

Col·laboradors i patrocinadors del concurs literari

Per la seva part, la directora de Ràdio Seu, Marta Pujantell, ha agraït la col·laboració dels patrocinadors i col·laboradors que fan possible aquest premi literari. Respecte al canvi de nom del concurs, Pujantell ha subratllat que “amb l’adopció del pseudònim de Pep Albanell el premi guanya entitat”.

En la realització del concurs hi col·labora el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Llibreria Patalín.

Els patrocinadors del certamen són ‘la Caixa’, MicroSeu, Grau i Grau S.L., Mútua Comarcal de la Seu d'Urgell i Cinemes Guiu.

L'organització del certamen literari també compta amb la implicació de les llibreries Fiord, Purgimon i Salvat, a més d’Edicions Salòria, Banc Santander, BBVA, Banc Sabadell, la Central de Biblioteques de Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Armeria Vidal.

Prop de 1.700 euros en premis

La valoració total dels lots dels premis d’aquest concurs literari és 1.694,77 euros.

Per categories:

Categoria A: 100 € gentilesa de Fustes Grau, 50 € gentilesa de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu gentilesa del Banc de Sabadell, un val de compra per valor de 25 € de la Llibreria Patalín, una llibreta d’estalvi amb un import de 30 € gentilesa de “La Caixa”, un val de compra de 25 € de la Llibreria Purgimon i un lot de llibres.

Categoria B: 100 € gentilesa de MicroSeu, 50 € gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu gentilesa del Banc de Sabadell, una llibreta d’estalvi amb un import de 30 € gentilesa de “La Caixa” un val de compra per valor de 25 € de la Llibreria La Salvat, un val de compra de 25 € de la Llibreria Patalín i un lot de llibres.

Categoria C: 100 € gentilesa de Mútua Comarcal, un e-book gentilesa del Servei

Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya, una entrada doble de Cinemes Guiu, una llibreta d’estalvi amb un import de 30 € gentilesa de “La Caixa” un trofeu gentilesa del Banc de Sabadell, un val de compra per valor de 25 € de la Llibreria La Salvat, un val de compra de 25 € de la Llibreria Purgimon i un lot de llibres.

Categoria D: 200 € gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, una llibreta d’estalvi amb un import de 30 € gentilesa de “La Caixa”, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu gentilesa del Banc de Sabadell, un val de compra per valor de 25 € de la Llibreria Fiord i un lot de llibres.

Categoria E: 300 € gentilesa de “La Caixa”, 100 € gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, material informàtic valorat en 100 € gentilesa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, una entrada doble per una activitat cultural programada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, una llibreta d’estalvi amb un import de 30 € gentilesa de “La Caixa”, una entrada doble de Cinemes Guiu, un trofeu gentilesa del Banc de Sabadell, un val de compra per valor de 25 € de la Llibreria Fiord i un lot de llibres.

Jurat

El jurat del certamen estarà format un any més per Josep Albanell, autor de capçalera de la Biblioteca Sant Agustí; Laura Casanovas, guanyadora de la categoria d’adults d’una edició anterior; Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Urgell; Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Lluís Obiols, llibreter de la Llibreria Patalín; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu; Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu de Alt Urgell-Cerdanya; Montse Rollán, bibliotecària de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera; i Gemma Sampons, bibliotecària de la Biblioteca Pública del Govern d’Andorra.

Les bases del Premi Jules Sennell de contes infantils es poden consultar a les pàgines web de la Biblioteca Sant Agustí (www.bibliotecasantagusti.cat) i a Ràdio Seu (www.radioseu.cat)