LA SEU D'URGELL INAUGURA DEMÀ LA NOVA ÀREA D'APARCAMENT D'AUTOCARAVANES

L'acte aplegarà una trentena d'autocaravanistes procedents de Catalunya i de l'Estat que passaran tot el cap de setmana a la nostra ciutat coincidint amb la celebració del Mercat Medieval dels Canonges.
30-05-2014

Demà dissabte, 31 de maig, tindrà lloc a les 11 del matí la inauguració oficial de la nova àrea d'aparcament autocaravanes de la Seu d'Urgell que es troba ubicat al terreny de sorra que hi ha entre l'aparcament d'asfalt del Dr. Peiró i el poliesportiu municipal.

 

La inauguració coincideix amb la trobada d'una trentena d'autocaravanistes procedents de diferents punts de Catalunya i de l'Estat, organitzada per la PACA (Plataforma d'Autocaravanes Autònoma), els quals es donaran cita en aquest aparcament de la Seu d'Urgell durant tot el cap de setmana.

 

L'acte inaugural comptarà amb la presència de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el regidor de Promoció de la Ciutat, Jordi Pallarès, que donaran la benvinguda als autocaravanistes que visitaran la capital alturgellenca. La inauguració també comptarà amb la participació del delegat a Catalunya de la PACA, Josep Maria Franch.

 

Després de la inauguració, la trentena d'autocaravanistes realitzaran una ruta guiada pel centre històric de la Seu d'Urgell on es trobaran amb la celebració del Mercat Medieval dels Canonges. A la tarda, participaran d'una ruta del formatge guiada a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.

 

Més de 500 autocaravanes

 

Recordem que l'àrea d'autocaravanes de la Seu d'Urgell es va posar en funcionament a mitjans del passat mes de novembre i des de llavors s'hi han instal·lat, almenys una nit, uns 545 vehicles d'aquest tipus.

 

L'origen de procedència dels autocaravanistes són majoritàriament de Catalunya i l'Estat espanyol, seguits d'Alemanya, Holanda i França, com a més destacats. Les dates que han obtingut més estades per part dels aficionats a l'autocaravaning han coincidit amb les festes nadalenques, Setmana Santa, ponts i caps de setmana.

 

Àrea d'autocaravanes

 

Aquest espai disposa de 9 aparcaments per autocaravanes de 5 metres d'ample per 8 de llargada, que es divideixen mitjançant unes travesses.

 

Els autocaravanistes disposen per al seu vehicle d'una zona de moll i una zona d'estacionament. A la zona de moll, els conductors d'aquest vehicles poden disposar de diversos serveis com omplir els seus dipòsits d'aigua potable, buidar els dipòsits d'aigües grises i negres. A la zona d'estacionament, que esta limitada a 72 hores, es disposa de connexió individual a la xarxa elèctrica. L'aparcament d'una autocaravana té un cost de 3 euros al dia.

 

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha invertit prop de 30.000 euros per adequar aquest terreny municipal per acollir-hi les autocaravanes. La màquina expenedora de llum i aigua ha tingut un cost d'una mica més de 9.000 euros. L'objectiu d'aquesta obra és “promoure i fomentar aquesta activitat turística, d'esbarjo i esportiva”.