L'Ajuntament de la Seu projecta la redistribució dels espais de la Biblioteca Sant Agustí

El consistori urgellenc també aposta per la renovació del catàleg d'obres i l'adequació de la cripta com a zona d'emmagatzematge. La directora general de Cooperació Cultural ha visitat aquest divendres l'equipament cultural.
04-03-2019

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell vol redistribuir els espais de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell i actualitzar el catàleg d'obres. La proposta s'ha donat a conèixer aquest divendres a la directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa, que s'ha reunit amb l'alcalde urgellenc Albert Batalla; la regidora de Cultura, Mireia Font, i la directora de l'equipament cultural, Lourdes Esteve.

El consistori optarà pròximament a les subvencions de suport a les biblioteques per a fer-ho possible. Així s'ha comunicat a Ponsa, que durant la seva visita ha pogut veure les millores que s’han efectuat els darrers mesos a la instal·lació urgellenca, com ara l'aïllament acústic de la quarta planta o la instal·lació de nou mobiliari al pati d'entrada.

Pel que fa a la redistribució d’espais, Albert Batalla ha explicat que l’objectiu és que la planta baixa esdevingui una “espai d’acollida i d’estada puntual”. El projecte contempla que a la primera planta se situï els fons de novel·la i assaig, entre d’altres, i que el segon pis, el més gran, aculli l’espai infantil. La tercera planta continuaria com a zona d’estudi i la quarta esdevindria un espai polivalent. El planejament inclou finalment l'adequació de la cripta de l'antiga església de Sant Agustí com a zona d’emmagatzematge.

En relació amb el catàleg, Batalla ha destacat que l’equipament sumarà noves obres. "Cal un procés de descatalogació i tria, alhora que es busquen les fórmules per renovar tot el contingut perquè sigui d’interès per als usuaris”, ha remarcat.

L'alcalde urgellenc també ha avançat que es continua treballant per obrir la biblioteca totes les tardes, de dilluns a divendres. L'ampliació horària compta amb l’assessorament del departament de Cultura i requerirà una dotació de l’Ajuntament urgellenc.