Lliurats els premis als guanyadors de la setena edició del concurs 'Contes que compten’

Àneu Munts Baró (categoria A), Pau Martí Clotet (categoria B), Roger Gravet Xoi (categoria C) i Núria Naval (categoria E), guardonats en el certamen.

La Biblioteca Sant Agustí ha acollit un any més el lliurament dels premis als guanyadors de la setena edició del concurs ' Contes que compten'. L'acte, emmarcat en el 20è aniversari de la Biblioteca Sant Agustí i el 30è aniversari de RàdioSeu, ha comptat amb la presència de Mireia Font, regidora de l'Ajuntament de la Seu. L'entrega dels guardons s'ha tancat amb l'espectacle infantil 'Contes improvisats', a càrrec de Maitant Espectacles.

Com en els darrers anys, el concurs comptava amb cinc categories, segons l'edat dels autors: dels 10 als 11 anys (categoria A), dels 12 als 13 anys (categoria B); dels 14 als 15 anys (categoria C); dels 16 als 17 anys (categoria D) i a partir dels 18 anys (categoria E).

Pel que fa a la categoria A, el conte guanyador, dotat amb 100 euros gentilesa de Fustes Grau, una entrada doble de Cinemes Guiu, una motxilla i un trofeu gentilesa de Banc Sabadell, a més d'un lot de llibres, ha estat Els Germans K, d'Àneu Munts Baró. Nil Calvet Garcia ha escrit la narració finalista: Què ha passat amb els llibres?.

En la categoria B, dotada amb 100 euros gentilesa de Microseu, 50 euros gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, una entrada doble de Cinemes Guiu, una motxilla i un trofeu gentilesa del Banc Sabadell, a més d'un lot de llibres, s'ha premiat el conte No tots els camins porten a Roma, de Pau Martí Clotet. D'altra banda, l'autor de la història finalista ha estat Nil Gili Martínez, amb Un poble molt important.

El guanyador de la categoria C, dotat amb 100 euros de premi gentilesa de la Mútua Comarcal de la Seu d'Urgell, un e-book gentilesa del Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya, una motxilla i un trofeu gentilesa del Banc Sabadell, a més d'un lot de llibres, ha estat Roger Gravet Xoi amb El món a l'inrevés. El jurat ha triat com a conte finalista Màquines al poder, escrit per Jordi Masfarné Pellicer.

En aquesta edició, la categoria D, dotada amb 200 euros gentilesa del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, 50 euros gentilesa de l'Ajuntament de la Seu, una entrada doble de Cinemes Guiu i un lot de llibres, ha quedat deserta per decisió del jurat. 

Finalment, la categoria E, dotada amb 300 euros gentilesa de 'La Caixa', 100 euros gentilesa de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, una entrada doble per al Festival de Música Antiga dels Pirineus, una entrada doble de Cinemes Guiu, una motxilla i un trofeu gentilesa del Banc Sabadell, a més d'un lot de llibres, se l'ha endut la història El far i la balena, de Núria Naval Bonet. Maria del Roser Blázquez Gómez ha estat l'autora del conte finalista: Jo vull ser com tu.

Col•laboradors i patrocinadors del concurs literari

En la realització del concurs hi col·labora el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya i la Llibreria Patalín. Els patrocinadors són La Caixa, el Banc de Sabadell, Microseu, Grau i Grau S.L., la Mútua Comarcal de la Seu d'Urgell i Cinemes Guiu.

L'organització del certamen literari també compta amb la implicació de la Llibreria Cortés, Llibreria Diensa, Llibreria Fiord, Llibreria Purgimon, Llibreria Salvat, el Banc Santander-BBVA, la Central de Biblioteques de Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Edicions Salòria.

Jurat

El jurat del concurs ha estat format per Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Urgell; Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Lluís Obiols, llibreter; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu; Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya; Montse Rollán, una de les impulsores del concurs; i Gemma Sampons, bibliotecària.