Lluís-Anton Baulenas presenta el llibre 'Amics per Sempre', ambientat als Jocs Olímpics del 92

La presentació serà demà divendres, 24 de març, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Sant Agustí. Una part de l’obra també està situada a la capital alturgellenca, com a subseu olímpica.

L’escriptor Lluís-Anton Baulenas presentarà demà divendres, 24 de març, a dos quarts de vuit del vespre, a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell el seu darrer llibre Amics per sempre, una obra que se situa en la Barcelona olímpica de 1992 i que també inclou referències a la capital de l'Alt Urgell, que en va ser subseu ara farà just 25 anys.

Amics per sempre va ser el lema principal de Barcelona'92, i en aquesta ocasió serveix per posar en context el protagonista del llibre, Ferran Simó. La guerra dels Balcans, on s’ha vist immers gairebé per atzar, ha reduït la seva voluntat a la d’un animal i ho ha assumit. Només la sort el salvarà de morir i podrà tornar a casa. De tornada, en contrast amb el conflicte armat, es trobarà una Barcelona eufòrica, a punt d’inaugurar els Jocs Olímpics. Gràcies a la proposta insòlita d’un amic, can­viarà d’identitat i coneixerà dues noies amb qui mantindrà una relació que podria canviar la seva vida si les ombres del passat no l’hi impedeixen.

El nou llibre de Lluís-Anton Baulenas, editat per Bromera, ha guanyat el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira. Baulenas, nascut a Barcelona el 1958, ha guanyat bona part dels principals premis de novel·la en llengua catalana, entre els quals hi ha el Carlemany (1998), per Fil de plata, que també va rebre el Premi Crítica Serra d'Or. També ha guanyat el Premi Ramon Llull per Per un sac d'ossos (2005), el Sant Jordi per El nas de Mussolini (2008) i el Prudenci Bertrana per La felicitat (2000), a més a més del Documenta de narrativa per Càlida nit (1989) i el premi La Piga de narrativa eròtica per Neguit. A més a més, alguns dels seus textos han estat portats al cinema per Ventura Pons, amb els films Anita no perd el tren, Amor idiota i A la deriva.