Nova edició del Pine Peaks i Trobada Tintinaire de Catalunya, aquest cap de setmana a la Seu d’Urgell

Dissabte 24 i diumenge 25 de setembre, s’hi aplegaran a la capital alturgellenca els amants dels vehicles americans i apassionats del rockabilly i del popular personatge d’Hergé.
21-09-2022

La Seu d'Urgell acollirà aquest proper cap de setmana, dissabte 24 i diumenge 25 de setembre, dos esdeveniments lúdics i per a tots els públics com són la 3a edició del Festival RockaBilly del Pirineu, Pine Peaks, i la 17a Trobada de Tintinaires de Catalunya.

El Pine Peaks, esdeveniment organitzat pel Club de Vehicles Clàssics de l'Alt Urgell amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu i Turisme Seu, entre d’altres institucions, entitats i empreses, aplegarà els amants dels vehicles americans i apassionats del rockabilly i el swing. Les activitats tindran lloc al pàrquing a l’aire lliure del Doctor Peiró.

El Pine Peaks s’iniciarà a partir de les nou del matí amb l’obertura de portes i la zona de restauració.  A les 11 del matí tindrà lloc la Classificatòria Chrono Race i a les dues del migdia hi haurà sessió de DJ amb Country Line Dance.

A les quatre de la tarda hi haurà l’actuació de Diana&The Resounds, i a les sis serà el torn de Six in Town.

El Pine Peaks seguirà a partir de les deu de la nit amb el Rockabilly Night que tindrà lloc a la pista polivalent de la zona esportiva municipal de la Seu d’Urgell, amb les actuacions de The Starways, Barny&The Rhytm All Stars i el Dj.MrFez i Dj Adam Classic. L’entrada té un cost de 5€ per persona.

El Festival de RockaBilly del Pirineu continuarà diumenge on a partir de les deu del matí tindrà lloc una rua dels vehicles participants, juntament amb el personatge de Tintín, pels carrers de la Seu d’Urgell. A les onze està prevista la Final Chrono Race de vehicles clàssics americans a l'espai de terra annex al pàrquing del Doctor Peiró. A les 12 del migdia es farà un vermut swing amb We Swing Pirineu. El Pine Peaks finalitzarà amb el lliurament de premis.

Els promotors de la iniciativa animen tothom a participar-hi i acostar-se a la zona del festival “per gaudir d'una ambientació pròpia de l'Amèrica dels anys 50”. L’accés és gratuït.

Per a més informació es pot trucar al 617 233 123 o enviar un correu a pinepeakscars@gmail.com

17a Trobada Tintinaire de Catalunya

La Seu d’Urgell serà l’escenari aquest any de la 17a Trobada Tintinaire de Catalunya que tindrà lloc aquest diumenge 25 de setembre al Parc del Cadí* (darrera de la Catedral), de deu del matí a dues del migdia.

En aquesta trobada de ‘tintinaires’ hi haurà firetes per als més petits durant tot el matí, a més a més, es podran escoltar rondalles, participar en un taller de còmics a càrrec de l’il·lustrador Xavi Casals, entre d’altres propostes per a tots els públics.

El programa  d’activitats de la trobada de ‘tintinaires’ és el següent:

10:00 h   Cercavila de cotxes clàssics amb Tintín.

11:00 h Inici de les activitats:

              · Firetes (11.00-14.00 h)

              · Companyia l’Anònima de Jocs (11.00-14.00 h)

              · Taller còmic (11.00-14.00 h)

              · Rondallista (11.15-11.45 h) 

12:00 h   Pregó a càrrec de Tònho Castet, traductor de Tintín a l’aranès.

Parlaments de Jordi Duch, president de 1001, Associació Catalana de Tintinaires, i de Francesc Viaplana, alcalde de la Seu d’Urgell . 

*En cas de pluja, aquests actes tindran lloc a la sala Sant Domènec.