Presentació del llibre 'Poble català, posa't a caminar', en commemoració dels 40 anys de la Marxa de la Llibertat

El llibre es presenta demà divendres 7 d’octubre, a les 19.30 hores, a càrrec del coautor Josep Calvet. L’acte és obert a tothom.

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell acollirà demà divendres 7 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, la presentació del llibre ‘Poble català`, posa’t a caminar’, a càrrec del seu coautor, Josep Calvet. L’acte serà presentat per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla.

Aquesta obra recorda el pas per la comarca de la Marxa de la Llibertat, que es va fer al 1976, ara fa tot just quaranta anys. Josep Calvet en parlarà bastament amb la col·laboració d'alguns participants com Àngel Colom, Amadeu Gallart, Isa de Dios i Joan Sendra.

Marxa de la Llibertat

El 4 de juliol de 1976, a diferents poblacions de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i la Catalunya Nord, va començar la Marxa de la Llibertat. Al Principat, cinc columnes de manifestants tenien per objectiu arribar a Poblet el 12 de setembre. Es tractava de la primera mobilització general de la societat civil dels territoris de parla catalana després del franquisme i el fet més significatiu de la transició democràtica fora de Barcelona i les grans ciutats.

En un moment polític convuls, els diferents governs espanyols van prohibir la Marxa i van reprimir durament els participants amb violència, multes i detencions -com s’ha pogut contrastar en els arxius i documents policials als quals ara, quaranta anys després, s’ha pogut accedir no sense problemes i restriccions-, però el moviment popular va donar prova de la seva força.