Projecte per insonoritzar la planta quarta de la Biblioteca Sant Agustí

Aquesta obra es posarà a votació en el pròxim ple municipal en el punt d’expedients de modificació de crèdit per incloure una partida d’inversió de 16.000 euros.

El Govern municipal de la Seu d’Urgell proposarà en el ple que se celebrarà el pròxim dilluns 9 de juliol l’aprovació del projecte d’insonorització de la planta quarta, coneguda com a sala polivalent,  de la Biblioteca Sant Agustí de la ciutat.

Aquesta proposta s’inclou en el punt de l’ordre del dia sobre expedients de modificació de crèdit per tal d’incloure una partida d’inversió de 16.000 euros per poder realitzar la reforma d’aquesta sala de la biblioteca.

La planta quarta, que està oberta mitjançant un doble espai a la planta tercera, quan acull la celebració de conferències, presentacions de llibres, xerrades, entre d’altres activitats, invalida l’ús de la tercera planta, on hi ha la sala d’estudi. Per evitar molèsties a la resta els usuaris de la biblioteca es preveu tancar el doble espai existent entre les plantes tercera i quarta de l’edifici, amb la instal·lació d’uns paraments de vidre, de manera que les dues plantes quedin aïllades acústicament.

D’altra banda, a la planta quarta també s’hi conserva la documentació més antiga de la biblioteca (anterior a 1850 i fins al 1963, any en que s’instaurà el Dipòsit legal i fou obligatori cedir diversos exemplars a les biblioteques provincials i a la Biblioteca de Catalunya), així com les obres creades per autors de la comarca (autors, directors, il·lustradors, etc.) o sobre la comarca, l’anomenada Col·lecció Local. Per conservar millor tota aquesta documentació, el projecte de reforma d’aquesta planta també inclou la substitució de la moqueta existent per un paviment de rajola, linòleum o un altre material que sigui fàcil de netejar i que alhora sigui fonoreductor.

A més a més, el projecte també preveu la col·locació d’unes cortines per poder mitigar la llum directa i la calor que entren per la façana oest, que és totalment de vidre, ja que el sistema actual no funciona.

La biblioteca

A data de desembre de 2017, la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell tenia 52.700 documents i un total de 11.950 carnets expedits, dels quals 265 es van fer durant dita anualitat.

Durant el 2017, 35.011 usuaris van fer ús d’algun dels serveis que ofereix la biblioteca i es van deixar en préstec 24.846 documents.

Un total de 4.362 persones van participar a les 164 activitats programades (hores del conte per a nens, les visites a la biblioteca per part dels centres escolars, les exposicions, els tallers i els clubs de lectura). Val a dir que aquestes activitats es duen a terme a la sala polivalent de la biblioteca, a la quarta planta.

Els últims cinc anys han participat a les activitats organitzades entre 4.300 i 5.500 usuaris.