RàdioSeu recupera els programes de col·laboració amb la nova temporada

L’emissora municipal ha estrenat nova imatge sonora en el seu 35è aniversari i compta un any més amb un equip format per més d’una quarantena de col·laboradors.
02-11-2020
RàdioSeu recupera els programes de col·laboració amb la nova temporada

Estudis de RàdioSeu.

RàdioSeu ha estrenat al llarg d’aquest mes d’octubre la seva programació de la temporada 2020-2021. Una represa especialment significativa enguany, perquè ha permès recuperar bona part dels programes elaborats pel seu equip de col·laboradors. Molts d’aquests espais es van haver d’aturar ara fa més de sis mesos, a causa del confinament, i aquesta tardor s’han pogut tornar a emetre tot seguint totes les mesures de prevenció de la Covid-19 i afavorint, si s’escau, la gravació o emissió amb distància física. 

La presència d’aquests col·laboradors –més d’una quarantena- segueix sent un dels signes d’identitat de la programació de RàdioSeu, juntament amb l’equip professional format per Marta Pujantell, Ignasi Cervera i Pep Graell. A més a més, en el marc de la celebració del seu 35è aniversari, RàdioSeu ha estrenat enguany nova imatge sonora, amb separadors promocionals actualitzats i adaptats a les noves tendències. 

Aquest retorn a la normalitat presenta enguany algunes novetats. Entre elles hi ha el retorn a l’emissora municipal d’un dels seus pioners: Santi Miarnau, que els dijous al vespre (20.00 h) presenta ‘Sistema Metal’. Un acurat programa dedicat a la música hard rock i heavy metal, fet des de la Seu d’Urgell i pensat per poder ser emès també en d’altres emissores. Miarnau, un dels impulsors del festival ‘Seu Rock’, ja havia presentat anteriorment a RàdioSeu els programes ‘Sistema Metal Nerviós’ (entre els anys 1985 i 2000) i ‘Hendrix Café’  (entre 2000 i 2002). 

Una altra novetat és ‘Habemus Marketing’, un espai presentat per Adriana Vázquez i Mònica Vela que vol donar a conèixer a empreses, emprenedors i particulars les claus per millorar la comunicació i el màrqueting en qualsevol activitat econòmica, tot aprofitant les noves tecnologies, i així obtenir millors resultats. S’emet el primer dimecres de cada mes al migdia (12.15).  

En aquesta mateixa franja horària, el segon i quart dilluns de cada mes s’estrena enguany ‘Natura en estat pur’, una proposta del geòleg Albert de Gràcia (director de Meteo Pirineus Catalans), que dóna a conèixer els millors indrets i paratges per gaudir de la natura a l’Alt Urgell i del Pirineu.

Pel que fa a la resta de programes de col·laboració del migdia, es manté moltes de les propostes de la temporada anterior. El primer dilluns de cada mes s’emet ‘Els Mossos responen’, amb el cap de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra a la Seu, César Isla. El tercer dilluns, ‘Parlem del Càncer’, amb el doctor Josep Ullés, Zósimo González i Mari Carmen Carbonell. Els dimarts es pot escoltar els espais mensuals ‘Veu de plens’ (balanç del ple municipal amb els portaveus dels grups polítics), ‘El Picot’ (entrevistes amb el Club Social El Picot) i ‘Herois Habituals’ (amb el psicòleg Miquel Alet). Els dimecres, a banda d’’Habemus Marketing’, també hi ha ‘Mirador de la Història’ (amb Ramon Viaplana i membres de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell) i l’espai sobre animals de companyia ‘Bigotis’ (amb Mariel Mata, de l’Associació pels Animals del Pirineu). Els dijous, ‘La defensora del ciutadà’ (amb la Síndica Municipal de Greuges, Anna Martí), ‘La veu dels centres’ (amb Isabel Rodríguez, del Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya) i ‘Fem Empresa’ (coordinat per Mireia Font, del Consorci Alt Urgell-Cerdanya). Finalment, els divendres es pot escoltar ‘La Gota Freda’ (amb el meteoròleg nargoní Josep M. Gasca) i ‘A la Muntanya!’, l’espai d’esports d’hivern més veterà de la ràdio local, a càrrec d’Ignasi Cervera

Una altra franja de col·laboració són els miniespais de les 6 de la tarda: els dilluns, ‘Música del record’ (amb Juani Menduiña, Maria Teresa Ferrer i Montse Eroles); els dimarts, ‘Terra Escrita’ (amb el club de lectura Terra Escrita d’Organyà); els dimecres, ‘Una engalipada de llengua’ (amb Teresa Vilaró); els dijous, ‘Niu de contes’ (amb Montse Rollán i Pilar Señís), i cada dos divendres, l’espai de música tradicional ‘Canal Baridana’, amb Ivan Caro. També a les 6, cada dia hi ha 'La tria', amb Pep Graell, que ofereix informacions de servei com ara la programació de cinema i TV, els petits anuncis, l'agenda i converses amb representants de l'esport local (‘El Poliesportiu’). 

Més tard (19.15 h), els dilluns continua el programa de l’EDFOR ‘Futbol d’aquí’ (amb Jordi Grau i Santi Roura); i el primer dimarts de mes, ‘Tot arriba, tot passa, tot canvia...i la música queda’, amb Glòria González

Finalent, a la franja del vespre (20.00 h), els dilluns es pot escoltar el programa d’història ‘A les portes de Troia’ (amb Oliver Vergés, Albert Carmona i Alberto Reche); els dimecres, ‘El Galliner’ (amb Enric Riu); els dijous, ‘Sistema Metal’ (amb Santi Miarnau); i els divendres, ‘Dance Music’, l’espai més veterà de RàdioSeu amb més de 27 anys en antena, presentat per Anna Bigordà.  

Un altre element distintiu de RàdioSeu segueix sent l’actualitat local –de dilluns a divendres- amb els Informatius del matí (09.15 h)  i migdia (13.00), amb Ignasi Cervera; l’Informatiu Vespre (19.00), amb Marta Pujantell, i els butlletins (10.00, 11.05, 12.05 i 17.05), juntament amb la previsió del temps amb Néstor Gómez (11.15 i 13.30) i ‘L’entrevista del dia’ amb Pep Graell, dins del magazine ‘120 per cent’ (11.30 h).

Totes les notícies es poden consultar igualment al web www.radioseu.cat i als perfils de RàdioSeu a Facebook, Twitter i Instagram. També es pot recuperar els informatius, les entrevistes i tots els altres programes a l’apartat ‘Ràdio a la Carta’, amb accés directe des del portal web de l’emissora i que enguany s’ha renovat perquè sigui més fàcilment accessible. 

Els dissabtes, RàdioSeu emet al matí ‘Fem Dissabte’, amb radiofórmula i reemissions. L’oferta es completa amb les retransmissions dels partits del Cadí La Seu a casa (amb Albert Arellano i Toñi Cabello) i amb el programa de sardanes ‘Coblejant’, els diumenges al matí, amb Queralt Pedemonte i Jordi Temes.