Visita del Conseller Tremosa a la Seu d'Urgell i les seves empreses

El titular del Departament d’Empresa i Coneixement ha visitat aquest matí l’Ajuntament urgellenc, la Cooperativa Cadí, el Parc Olímpic del Segre i el Consell Comarcal, i a la tarda visitarà les instal·lacions de Peusa, Helitrans Pyrinees a l'Aeroport Andorra-la Seu d'Urgell i l’empresa Archimedes, i es reunirà amb els principals agents econòmics de la zona.
21-01-2021

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ramon Alturo, realitza avui una visita institucional a la Seu d’Urgell,on ha signat al Llibre d'Honor i ha mantingut una reunió de treball amb l'alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, el vicealcalde, Francesc Viaplana, i la regidora d'Empresa i Ocupació, Mireia Font.

En aquesta trobada amb el conseller d'Empresa i Coneixement s'han abordat dels grans projectes estratègics de ciutat: el grau d'Estudis de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat de Lleida-INEFC a la Seu d'Urgell, i aprofitament de la digitalització per crear un hub tecnològic a la Ciutadella de Castellciutat. Fàbrega ha explicat que "també s'ha posat damunt la taula com els Fons Europeus poden ajudar a aquests dos projectes, així com d'altres per a la reactivació econòmica que necessitem tant a nivell de ciutat com de comarca i a nivell de Pirineu".

L'alcalde urgellenc ha manifestat la seva satisfacció que el Conseller d'Empresa i Ocupació pugui escoltar les inquietuds dels diferents sectors empresarials i econòmics de la Seu d'Urgell per tal ajudar als sectors més afectats per la crisi econòmica produïda per la pandèmia.

"El Pirineu és molt important per Catalunya"

En el transcurs de la seva visita a la capital alturgellenca, Tremosa ha destacat que “ el Pirineu és molt important per Catalunya”, i el Govern “de forma activa, continuarà invertint, promocionant i apostant pel territori”. El conseller ha posat com exemple recent  l’acord de Govern culminat el mes d’octubre de traspàs de la gestió de Boí Taüll a Ferrocarrils de la Generalitat, que "dóna estabilitat a la plantilla, i tranquil·litat a la comarca”  i també ha incidit que “la revolució digital que estem vivint comportarà i donarà joc una altra vegada a les comarques de muntanya, que portaven dècades de despoblament i de pèrdua d’oportunitats”.

En  aquesta visita a l’Alt Urgell, el conseller Tremosa també ha ressaltat que “és molt important conèixer la realitat empresarial d’un país: escoltar les empreses, com està evolucionant en aquesta situació de pandèmia, quines són les seves perspectives de futur". “Aquest intercanvi és molt important de cara a millorar l’eficàcia de les polítiques publiques”, ha indicat Tremosa.

Ramon Tremosa també ha visitat la Cooperativa Cadí, cooperativa ramadera amb més de 100 anys d’història, especialitzada en la fabricació de llet i formatges. El conseller ha mantingut una reunió de treball amb el president de la Cooperativa, Lluís Clotet, i altres membres de l’equip directiu. Fundada el 1915, va ser la primera cooperativa lletera de l’Estat espanyol i, des d’aleshores, ha tingut un paper fonamental en la dinamització econòmica del Pirineu català: recull 185.000 litres de llet diaris de l'Alt Urgell i la Cerdanya, amb els quals assoleixen una facturació de 42 milions d’euros.

El responsable d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, acompanyat del gerent del Parc Olímpic del Segre, Francesc Ganyet, ha visitat aquest equipament esportiu d'activitats relacionades amb l'aigua, com el ràfting, el piragüisme o l’hidrotrineu i que acull el Centre BTT de la Seu-Alt Urgell.

Finalment el conseller Ramon Tremosa ha  tancat la jornada de matí  amb una visita institucional al Consell Comarcal, on acompanyat de la presidenta, Josefina Lladós, ha signat el llibre d’honor de l’organisme.

Ja a la tarda, el conseller d’Empresa i Coneixement, visitarà les instal·lacions de Peusa, companyia dedicada a la generació, distribució i comercialització d'energia elèctrica. Peusa proporciona subministrament elèctric utilitzant fonts d’energia renovables i ha incorporat a la seva cartera de productes el gas natural, l’autoconsum i un desplegament de punts de recàrrega elèctrica al Pirineu. Durant la visita el conseller estarà acompanyat del gerent de l’empresa, Marcel Dorna, i d’altres membres de l’equip directiu de l’empresa.

Posteriorment, el titular d’Empresa i Coneixement es desplaçarà a l'Aeroport Andorra - la Seu d'Urgell, per visitar les instal·lacions de l’empresa Helitrans Pyrinees. Fundada el 2006 presta serveis comercials aeris, amb una gran experiència en transport de càrrega externa a llocs de difícil accés, vols d’alta muntanya, construcció de línies elèctriques, manteniment d’helicòpters i filmacions aèries. En la visita el conseller estarà acompanyat del director de l’Aeroport, Òscar Madrid, i el gerent d’Helitrans Pyrinees, Jordi Gardela.

També Ramon Tremosa visitarà l’empresa Archimedes Pro, empresa de matriu andorrana del sector de la salut dental, especialitzada en la fabricació i distribució de pròtesis dentals amb una important àrea en R+D i ús de noves tecnologies com la impressió 3D. L’empresa compta amb un centre de producció a la Seu d’Urgell. En la visita el conseller estarà acompanyat de la directora general, Mercè Roldán, i d’altres membres de l’empresa.

Reunió amb agents econòmics de la Seu i comarca

El conseller d’Empresa i Coneixement tancarà la seva visita institucional a la Seu d’Urgell, a l’Ajuntament del municipi, on mantindrà una reunió de treball amb els principals agents econòmics de la zona, per tal d’analitzar l’actual situació econòmica dels diferents sectors productius i les afectacions que estan patint derivades de les mesures decretades per fer front a la Covid-19. A la reunió estaran presents representants de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU), de l’Associació d’Hosteleria de l’Alt Urgell (AHAU), de la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell-La Seu Comercial (UBSU), Casc antic i Menja’t l'Alt Urgell.