Galeta Màgica

Hem demanat al  Tió de la Freita que aquest any vulgui cagar un motlle de galeta màgica per fer més entretingudes les estones a casa amb la família. Mireu per què i com fer la galeta!

Quan els escrofus i el malvat Peirot es van endur els minairons, els nens van quedar molt tristos. El pare de la Gisela, que era pastisser,  va fer una galeta a la seva filla amb la forma d’un minairó, perquè no estigués tan ensopida. Era una galeta tan bona que cada queixalada que feia, la nena estava una mica més alegre.

Com és que estàs tan contenta?  Li preguntaven els amics. Doncs perquè el Peirot s’ha endut els minairons, però no tots. Jo tinc un minairó de galeta que es diu Llum. No treballa, però em fa molt feliç. Teniu, mengeu-ne, el meu pare me n’ha ensenyat i n’he fet per a tots.

 Recepta de les Galetes de Minairons

(Forn Duat)

 150 g de mantega

200 g de sucre llustre (glaç)

400 g de farina

1 ou

1- Tregueu la mantega de la nevera el dia abans perquè estigui a temperatura ambient i la pugueu  treballar bé.

2- Barregeu la mantega amb el sucre fins que quedi una pasta fina.

3- Seguidament, incorporeu la farina i després l’ou.

4- Estireu la pasta amb el corró i talleu figuretes amb el motlle. Aquesta pasta és molt versàtil, si no us surten bé les figures la podeu tornar a barrejar amb les mans i tornar a començar.

5- Poseu-les a la safata  del forn, preescalfat a 180º a dalt i a baix, i vigileu la cocció. Entre 10 i 15 minuts, aproximadament.

 Feu la vostra pròpia Llum:

*Hi  podeu posar colorant alimentari.

*Podeu pinta-la  per sobre amb ou per donar-li color

*Hi podeu afegir cacau en pols a la pasta (galetes de xocolata!)

*Hi podeu posar sucre per sobre (es courà abans)

*Afegiu-hi  ratlladura de llimona o taronja

* Decoreu-la amb drops de xocolata (perles de xocolata)

* Poseu-hi unes escates de sal per sobre abans de coure-les