Natura, entorn i Parcs Naturals

L'entorn i medi natural dels voltants de la Seu és molt ric i variat. La Seu està ubicada entre dos parcs naturals, el Parc Natural del Cadí Moixeró i el Parc Natural de l'Alt Pirineu. A més, a poca distància també hi ha l'accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Parcs Naturals

 

Parc Natural del Cadí Moixeró

PN Cadí Moixeró

És un espai protegit de 41.060 ha que es reparteix en 17 municipis de tres comarques diferents. Situat en els Prepirineus, és considerat un parc de  muntanya per la seva orografia, que oscil·la dels 800 m als 2.648 m. Les muntanyes que el formen són la serra del Cadí, la serra del Moixeró, els massís del Pedraforca i part de la Tosa i el Puigllançada.

Més informació: http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/cadi

Parc Natural de l'Alt Pirineu

PN Alt Pirineu

Altes muntanyes, refugi d’espècies amenaçades, i uns paisatges modelats per segles d’activitat humana constitueixen el parc natural més gran de Catalunya, a cavall de les comarques del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell.

Més informació: http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/alt-pirineu

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

PN Aiguestortes

Està situat a la part més nord-occidental de Catalunya, entre les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d’Aran. Presenta tots els elements típics de l’alta muntanya i és una magnífica síntesi de la gran serralada pirinenca en la zona central, més continental.

Més informació: http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/aiguestortes