1es Jornades de Conservació del Medi Natural. 12 i 13 de novembre a la Seu d'Urgell.

És evident que els problemes mediambientals com el canvi climàtic, la degradació del medi per efecte de l’expansió urbana, les infraestructures viàries entre altres representen un impacte sobre les espècies i els ecosistemes amb conseqüències tant sobre el seu funcionament com també sobre els bens i serveis que proporcionen a la societat. Es per aquest motiu que cal una gestió i conservació del medi natural, de la seva diversitat biològica.

És molt important donar a conèixer a la població els treballs en matèria de conservació que s'estan portant a terme per part de diverses entitats tant en matèria de gestió del medi natural forestal com en reintroducció i seguiment d'espècies de fauna salvatge. El donar a conèixer aquest projectes ajuda a visibilitzar, aproximar i sensibilitzar a la població i fer-los partícips de la importància de la implicació de la ciutadania en la conservació de la biodiversitat. Cal canviar el paradigma en la gestió natural que hom pensa que s’ha de deixar a mans de les administracions però en realitat hi ha una bona part de la societat molt sensible i disposada a començar el canvi.

 La Seu vol posar en valor la importància de la Conservació de la Biodiversitat per aquest motiu organitza les 1eres Jornades de Conservació del Medi Natural a Catalunya. Aquestes jornades a banda de sensibilitzar a la població i implicar-los en la gestió de la conservació també pretén crear sinergies entre les diferents entitats que participen en les jornades per avançar en la gestió de la conservació de la biodiversitat.

Cal destacar que des de l’Ajuntament de la Seu ja fa temps que aposta per la conservació del medi natural del municipi, i en són un clar exemple el Programa de Seguiment de Bioindicadors que es porta a terme des de l’any 2008, la senyalització dels elements de natura urbana el marc del projecte de La Seu Naturalment, la senyalització d’una ruta temàtica sobre papallones fins al Pla de les Forques o les diverses activitats de ciència ciutadana que organitza per donar a conèixer la biodiversitat del municipi.

Paral·lelament a les ponències de les Jornades, també s’ha organitzat activitats tant pel públic en general  com amb els centres educatius del municipi per aproximar la importància de la Conservació del Medi Natural a un sector de la població importantíssim ja que seran els futurs gestors de la Biodiversitat, el públic juvenil.

 

 INSCRIPCIÓ A LES JORNADES (A partir 12:00h, dijous 20-oct)