Fira de Sant Ermengol

HEADER FIRA

La Fira

Durant el tercer cap de setmana del mes d'octubre, la Seu d'Urgell celebra la mil·lenària Fira de Sant Ermengol.

Seguint amb l'ànim d'anteriors edicions, l'Ajuntament impulsa la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, de caràcter agroalimentari i d'àmbit internacional, on participen productors catalans, aragonesos, bascos, navarresos, francesos i un formatge convidat, que es consolida any rere any com a plataforma de promoció, difusió i projecció exterior dels formatges elaborats als Pirineus.

La Fira de Sant Ermengol vol posar èmfasi en els cursos i tallers de tast de formatges, amb la finalitat de popularitzar i consolidar el coneixement d'aquest producte, a més de potenciar l'intercanvi d'experiències i l'establiment de relacions entre els formatgers mitjançant accions específiques dutes a terme per l'Ajuntament de la Seu, com ara l'organització de jornades tècniques i la celebració d'àpats conjunts.

D'altra banda, la Fira també compta amb altres espais, com el sector dedicat a la ramaderia, on trobem una mostra dels bovins i equins més representatius de l'Alt Urgell, l'apartat d'artesania, on podem adquirir productes elaborats al Pirineu, un espai destinat a la venda ambulant, on hi participen unes 350 parades i, finalment, una àrea on els concessionaris de la ciutat exposen les últimes novetats del món del motor, i on l'Associació de cotxes clàssics de l'Alt Urgell exhibeix els seus vehicles.

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu

Fira Formatges


La Fira de Formatges Artesans del Pirineu acull, en un espai comú, una quarantena de formatgers artesans provinents de tot l’arc pirinenc, del Mediterrani a l’Atlàntic i dels vessants nord i sud de la serralada. Els visitants poden trobar formatges elaborats als Pirineus catalans, aragonesos, navarresos, bascos i francesos.

Cada formatgeria disposa d’un estand d’exposició i degustació, i són els mateixos productors qui ofereixen els seus formatges, tant al nombrós públic que any rere any visita la mostra, com als professionals de la distribució i la restauració d’arreu del país que, cada vegada més, tenen la Seu com a punt de referència del formatge artesà.

L’entrada al recinte dels formatges és gratuïta, i els visitants poden comprar un tiquet de degustació amb què poden tastar 5 formatges diferents i prendre una copa de vi, un got de cervesa artesana o un d’aigua.

Destaca la gran qualitat i varietat dels formatges que participen a la Fira de Sant Ermengol, que s’ha convertit en un aparador immillorable per a conèixer i difondre la situació i tendències del sector formatger artesà d’arreu del Pirineu.

A més de la venda i degustació dels formatges, la Fira de Formatges Artesans del Pirineu és el paraigua sota el que es desenvolupen altres accions estretament relacionades amb l’elaboració i el consum de formatges, com ara les jornades tècniques, els Concurs de Formatges, les Aules de tast i activitats gastronòmiques per als més petits.

INSCRIPCIONS A LA FIRA DE SANT ERMENGOL 2021