LA SEU ADJUDICA A L'EMPRESA SABA LA ZONA BLAVA QUE ES POSARÀ EN MARXA EN LES PROPERES SETMANES

Es mantenen les tarifes i el nombre de places i es crea una zona on es podrà aparcar una hora més.
02-04-2013

La Junta de Govern Local del passat 18 de març de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va adjudicar a SABA Aparcamientos SA la nova explotació de la zona blava de la ciutat. En aquest segon concurs, on s'hi van presentar tres empreses, s'ha establert que tant la tarifa com el nombre de places segueixin sent els mateixos que fins ara.

 

El primer concurs públic d'explotació de la zona blava, que es va realitzar el 10 de desembre de 2012, va quedar desert i, per aquest motiu, des de l'1 de gener d'enguany la Seu d'Urgell no compta amb aquest servei que afavoreix la mobilitat d'aparcament de vehicles a les zones més comercials.

 

Segons fonts municipals, “aquests mesos sense el funcionament de la zona blava han fet evident la utilitat i necessitat d'un instrument com aquest per tal d'afavorir la rotació de vehicles aparcats al centre històric de la Seu”.

 

En aquests moments, l'empresa adjudicatària i l'Ajuntament urgellenc estan realitzant els tràmits administratius corresponents per a posar en servei la zona blava en les properes setmanes.

 

Novetats

 

La principal novetat és la creació de dues zones d'aparcament de zona blava La zona de més intensitat: carrers Major, Fra Andreu Capella i Lluís de Sabater, el passeig Joan Brudieu, i el carrer Sant Ot i l'avinguda Pau Claris fins a la rotonda de Les Monges, tindran una durada màxima d'aparcament d'una hora i mitja, per a poder aconseguir rotació en l'estacionament dels vehicles en hores de més activitat comercial.

 

Mentre que la resta de carrers amb zona blava es podrà expedir un tiquet per tres hores seguides d'aparcament. Una hora més que fins ara.

 

També està previst que la posada en funcionament del servei de zona blava vagi acompanyada d'una campanya informativa a càrrec de la pròpia empresa adjudicatària.

 

Es mantindrà també el sistema de targeta per a vehicles industrials que ja es venia desenvolupament, així com establir campanyes de promoció d'acord amb els comerciants de la zona.