La Seu obre els actes de Sant Jordi amb lectures en viu protagonitzades pels alumnes de 6è de primària i gent gran

Diumenge, 23 d’abril, diada de Sant Jordi, les activitats se celebraran al llarg i ample del passeig Joan Brudieu que acollirà parades de llibres, roses i artesania.
21-04-2017

La capital alturgellenca ha iniciat avui divendres els primers actes per commemorar la Diada de Sant Jordi, que se celebra aquest pròxim diumenge, 23 d’abril, amb les tradicionals lectures en viu protagonitzades pels alumnes de sisè de primària i la gent gran de la ciutat.

En aquesta jornada avançada a Sant Jordi, celebrada al pati de la Biblioteca Sant Agustí, els alumnes dels centres educatius Pau Claris, Albert Vives i La Salle han llegit notícies redactades per ells mateixos sobre temes ben actuals com la guerra de Síria, entre d’altres. Per la seva part, una quarantena de persones grans de la nostra ciutat han recitat poemes de Pere Quart, on també hi ha participat la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu, Montserrat Bonet, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, així com d’altres regidors i regidores del Consistori.

La jornada d’avui divendres seguirà, a les sis de la tarda, emmarcat en la Revetlla de Sant Jordi a les Biblioteques, amb la presentació  el llibre Poca broma amb les vacances d’Ester Farran que estarà acompanyada en aquest acte d’Isidre Domenjó. Aquest volum és la continuació de la sèrie Els embolics de la Judit i el Johan, d’Edicions del Pirata.

Ambdues lectures tindran lloc al pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, mentre que la presentació d’aquest llibre es farà a la sala polivalent d’aquest mateix equipament cultural.

A les vuit del vespre, es presentarà al Consell Comarcal de l’Alt Urgell el llibre Wicca, d’Agustí Franch, i editat per Mesclant Edicions.

Diumenge 23 d’abril, Sant Jordi: llibres, roses i espectacles

Diumenge, 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, la Seu d’Urgell ho celebrarà amb diverses activitats culturals. Durant tota la jornada festiva, al passeig Joan Brudieu hi haurà instal·lada una parada de La Sonsònia on es faran demostracions de jocs de rol per a petits i grans.

A les 12 del migdia, tindrà lloc un espectacle de dansa contemporània amb el Duo MIT; una lectura en viu amb contes curts de Pere Calders, a la carpa de l’Associació del Llibre dels Pirineus; i un concert de sardanes amb la Cobla de l’Institut Joan Brudieu, a la plaça Sant Josep de Calassanç de la Seu d’Urgell.

D’una a dues del migdia i de sis a les set de la tarda, la carpa de l’Associació del Llibre dels Pirineus tindrà lloc la signatura de llibres d’autors locals.

A més a més, al passeig hi haurà instal·lades durant tota la diada de Sant Jordi  un total de 37 parades: 4 de llibres (4 Fulls, Purgimon, Papers, Fiord i Bazar Moreno); 4 de roses (Rosamon, La Serra, Balbina i Centre de Jardineria Montferrer); i altres d’objectes d’artesania relacionades amb Sant Jordi i joies de Sant Jordi.

També hi haurà parades de l’Institut Joan Brudieu i del col·legi La Salle (pro viatge fe fi de curs), de loteria de Sant Jordi, d’hamburgueses de Sant Jordi, de cervesa de Sant Jordi, d’associacions, d’entitats i de partits polítics.