Lectures en viu, hora del conte, signatures de llibres i actuacions musicals per celebrar Sant Jordi a la Seu

La lectura en viu d’alumnes i gent gran tindrà lloc divendres, 22 d’abril, al pati de la Biblioteca Sant Agustí. Per dissabte, 23, diada de Sant Jordi les activitats se celebraran a peu del passeig Joan Brudieu que també acollirà parades de llibres, roses i artesania.
19-04-2016

La Seu d’Urgell ho té tot a punt per celebrar la Diada de Sant Jordi, dia del llibre i la rosa, amb un munt d’actes relacionats amb la lectura i la música que tindran lloc tant el divendres 22 com el dissabte 23 d’abril.

Els actes per commemorar aquesta jornada festiva i popular s’iniciaran enguany el  divendres 22 d’abril, dia en que es portarà a terme les ja tradicionals lectures en viu que protagonitzen els alumnes de sisè de primària i la gent gran de la Seu d’Urgell, al Pati de la Biblioteca Sant Agustí.

Aquesta activitat s’iniciarà a dos quarts d’onze del matí amb la lectura de textos seleccionats per al premi Sambori que llegiran els nens i les nenes de sisè de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle de la Seu d’Urgell.

A les 12 del migdia seguirà la lectura en viu que farà la gent gran I que versarà sobre l’obra del poeta alturgellenc Joan Graell i Piqué.

La jornada de divendres es clourà amb una hora del conte, a dos quarts de sis de la tarda, que anirà a càrrec dels alumnes que estudien de cicle superior d’educació infantil de l’institut Joan Brudieu. L’activitat també es desenvoluparà al Pati de la Biblioteca Sant Agustí.

Dissabte 23 d’abril, Sant Jordi al passeig Joan Brudieu

Una desena d’activitats dedicades al llibre, la lectura en veu alta, la signatura de llibres d’autors locals, entre d’altres propostes, ompliran tota la jornada festiva de dissabte 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, i que es desenvoluparan al peu del passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.

A més a més, durant tot el dia aquest cèntric i emblemàtic passeig de la capital alturgellenca acollirà un total de 36 parades de llibres, roses, d’artesania i d’entitats i associacions de la ciutat.

La programació de Sant Jordi  que s’iniciaran a les deu del matí, compta  amb actuacions musicals a càrrec dels alumnes de secundària de La Salle, lectures en veu alta de textos de Ramon Llull i de Roald Dahl (adreçat a la participació infantil i juvenil), un vermut literari amb els autors locals i signatura de les seves obres, activitats en anglès amb ‘Kids&Us’ (per a nens i nines de fins a 3 anys) i hores del conte en anglès (per infants d’entre 2 i 4 anys i per a nens i nenes d’entre 5 i 7 anys).

Concert a Sant Domènec

Una nova proposta per aquest Sant Jordi a la Seu d’Urgell és el concert del projecte simfònic del Conservatori de Música dels Pirineus, que tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.  L’entrada és de 10 euros.

Concurs literari

D’altra banda, en el marc del Dia del Llibre també tenen lloc els tercers Jocs Florals Escolars de Catalunya. Els treballs dels participants en la fase territorial es poden presentar fins els dijous 28 d’abril.

Totes aquestes activitats de Sant Jordi estan coordinades pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell, i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, la Biblioteca Sant Agustí, l’Escola Municipal de Música, Òmnium Cultural, el Centre de Recursos Educatius Alt Urgell-Cerdanya, l'Associació del Llibre del Pirineu, Kid&Us, el col·legi La Salle, l’escola Pau Claris, l’escola Albert Vives, el Conservatori de Música dels Pirineus i RàdioSeu.