‘Els darrers dies de la Catalunya republicana’, espectacle teatral basat en l’èxode català de 1939 narrat per Antoni Rovira i Virgili

Aquest dijous 14 de març, a les 21 hores, al teatre Cine Guiu de la Seu d’Urgell.
12-03-2019

Aquest pròxim dijous 14 de març, a les nou del vespre, tindrà lloc al Teatre Cine Guiu de la Seu d’Urgell l’espectacle teatral ‘Els darrers dies de la Catalunya republicana’. L’espectacle s’endinsa en la narració verídica dels dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili durant la fase culminant de l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. És la crònica de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de 1936.

Els darrers dies de la Catalunya republicana, Rovira i Virgili descriu, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. Un viatge amarat de dolors: la pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertesa. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat.

L’espectacle, de la companyia Terra Teatre, és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili, interpretat per Jordi Hervàs Solà, i una violoncel·lista, Mariona Tuset, que s’expressa amb el seu instrument.

Les entrades es poden adquirir de manera anticipada a l’oficina de Turisme Seu i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell pel preu de 6 euros, i 8 euros a taquilla.