‘Imatges per pensar’, exposició de l’Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació, a la Biblioteca Sant Agustí

La mostra, que es pot visitar fins el 31 de març, vol generar una reflexió al voltant d’algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones, freqüents en gran part dels continguts dels mitjans escrits i audiovisuals.
04-03-2019

Fins el 31 de març, la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell acull l’exposició ‘Imatges per pensar’, cedida per l’Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació.

La mostra té la intenció de generar una reflexió al voltant d’algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació al voltant de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació. Les imatges que conformen aquesta exposició han estat produïdes especialment per l’artista visual Tània Burgos Fernández, tot seguint una proposta gra`fica propera als pictogrames que permet treballat els significats de les imatges, d’una manera assequible i oberta a mirades i interpretacions diverses.

‘Imatges per pensar’ ens proposa quinze imatges que posen en evidència alguns dels tòpics que sovint s’utilitzen per definir la feminitat, o per negar-la.  Quinze imatges per repensar el tractament que reben els fets que protagonitzen les dones i les accions que provoca la seva expertesa. Quinze imatges per repensar les estratègies d’exclusió de l’experiència femenina.

LObservatori de les Dones en els mitjans de comunicació és una instància de participació ciutadana impulsada per diferents ajuntaments que té l’objectiu de promoure una cultura crítica en relació la representació de les dones en els mitjans escrits i audiovisuals.

Val a dir que aquest observatori promou la creació d’espais de debats ciutadans en relació als mitjans de comunicació; la visibilitat del punt de vista de les dones pel que fa a la seva representació en els mitjans de comunicació; la incorporació de la reflexió sobre els mitjans de comunicació a les propostes participatives adreçades a les dones; i l’increment de la sensibilització social de la ciutadania sobre el paper dels mitjans de comunicació i el gènere.

Taller per a joves

D’altra banda, en plena setmana de commemoració del Dia Internacional de les Dones, aquest pròxim dimecres 6 de març, a les set de la tarda, tindrà lloc a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell un taller adreçat als i les joves que porta per títol ‘L’experiència femenina i l’espai públic: una preocupació cinematogràfica’.

La sessió anirà a càrrec de Cristina Almirall, llicenciada en comunicació audiovisual.