“Fes un formatge escaldat!”, taller d’elaboració de formatges a càrrec de Salvador Maura, de la formatgeria Mas d’Eroles

El pròxim dimecres 17 d’agost, a la formatgeria d’Adrall
10-08-2022

El formatger Salvador Maura, de la formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall, serà el  protagonista de la sessió ‘Parlem de formatge que organitza l’Àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Espai Ermengol- Museu de la ciutat. 

El taller tindrà lloc el proper dimecres 17 d’agost, a les 16 h, a la formatgeria del Mas d’Eroles d’Adrall. Els participants elaboraran un formatge escaldat, dirigits pel formatger, en un taller que tindrà una durada d’una hora i on se’ls facilitarà tot el material necessari. 

L’escaldat  és un formatge de pasta filada elaborat amb llet crua de vaca, de color marfil, sense ulls i de pell molt fina. Textura elàstica, tova, amb una certa humitat i de tacte cremós. Té un retrogust àcid, saladet. Molt suau i agradable.

L’activitat del cicle ‘Parlem de formatge’ té un cost de 12 euros, una durada d’una hora i un aforament limitat a 10 persones. Cal fer inscripció prèvia a: https://agenda.laseu.cat/parlemdeformatge2022/

Salvador Maura

Salvador Maura i Rayó es va iniciar en la elaboració de formatges artesans l’any 2001, creant la Formatgeria Mas d’Eroles a Adrall, Alt Urgell. Maura és Enginyer Tècnic en Explotacions Agropecuàries, i un dels fundadors de l’Associació de Formatgers Artesans del Pirineu. 

Maura forma part de la Junta de la Associació de Formatgers Artesans dels Pirineus, de l’Associació d'Artesans Alimentaris del Pirineu, i del TRAU (Turisme Rural Alt Urgell). 

La ruta del formatge

L’Espai Ermengol organitza visites guiades per explicar la història del nostre territori a través del formatge i de la producció lletera de la comarca.

Aquesta ruta pels espais del Museu de la ciutat, finalitza amb una degustació de productes de la Cooperativa Cadí: formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, i el nou formatge del centenari ‘Neu’ de Cadí. 

La propera sessió de la ruta del formatge serà el proper dissabte 20 d’agost a les 18:00 h a l’Espai Ermengol, i té un cost de 4,5 euros. 

Cal fer inscripció prèvia a: https://agenda.laseu.cat/parlemdeformatge2022/